- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πρωτοβουλία για πανελλαδική αιμοδοσία τη Μεγάλη Πέμπτη
«Δίνουμε αίμα όσοι και όσες μπορούμε για να ανεβάσουμε την Αιμοδοσία και τον Αγώνα για Ζωή λίγο ψηλότερα»
Συμβολική μέρα τιμής στον Μανώλη Γλέζο και στον Περικλή Κοροβέση με κάλεσμα για πανελλαδική αιμοδοσία, τη Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου
Γράφει ο Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάϊν)*
Δίνουμε αίμα όσοι και όσες μπορούμε για να ανεβάσουμε την Αιμοδοσία και τον Αγώνα για Ζωή λίγο ψηλότερα.
Γιατί ο Κόσμος θα Αλλάξει όταν θα θελήσουμε να μοιάσουμε στο πρόσωπο της καθημερινής αναίμακτης (χωρίς εμφυλίους) επανάστασης του Γλέζου και του Κοροβέση και όχι στο πρόσωπο της Εξουσίας και της έπαρσης «από τα κάτω» που αρκετές φορές στο κοντινό παρελθόν, επέλεξε να «διαφωνήσει» με μέσο την τελετουργία της πολιτικής φασιστικής βίας.
Ο Μανώλης Γλέζος, ο Περικλής Κοροβέσης μαζί με χιλιάδες άλλους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές πότισαν το χώμα αυτής της χώρας με αίμα για να μην νικήσει ο ατομικισμός, η απανθρωπιά, η κοινωνική και πολιτική αναλγησία, ο εκφασισμός της καθημερινότητας, οι ανθρωποφύλακες της κάθε εξουσίας.
Ας κάνουμε την στάση ζωής τους παράδειγμα και πρόταση για μια άλλη Κοινωνία, τον πόνο του «αποχαιρετισμού» σε δύο αυθεντικούς και ταπεινούς ανθρώπους να τον μετατρέψουμε σε χαρά προσφοράς για τους συνανθρώπους μας (καρκινοπαθείς, ασθενείς με μεσογειακή αναιμία κλπ) που κυριολεκτικά «κρέμονται» από 450ml δικού μας αίματος για να κρατηθούν στην επιβίωση!
Τώρα που η επάρκεια αίματος στα νοσοκομεία έχει σοβαρά μειωθεί λόγω των αρνητικών ψυχολογικών (κυρίως) επιπτώσεων της πανδημίας και της διασποράς τρόμου που προκαλεί στην κοινότητα ένα μεγάλο μέρος της «δημοσιογραφίας» που στηρίζει τυφλά και άκριτα υπερβολικά και ακραία μέτρα «προστασίας» που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση(«προστασία» και η απαγόρευση της χειμερινής κολύμβησης;....), ο Κόσμος της Αλληλεγγύης που τόσο τίμησε ο Γλέζος και ο Κοροβέσης στην διαδρομή τους, γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει! Βγαίνουμε από το σπίτι, η αιμοδοσία μας έχει όλους ανάγκη!
Για την πρωτοβουλία…
*Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάϊν)
Μεμονωμένο άτομο από τον Αναρχισμό
Για την Επιστροφή της Χαμένης Ανθρωπιάς και του Τέλους της Εποχής της Κτηνωδίας
Erozer2000@yahoo.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια δουλειά στο σπίτι ή η μουσική λίγο πιο δυνατά μπορεί να σας φέρει σε μπελάδες
Ποια Κυριακή αλλάζει στην Ελλάδα
«Θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο ή αρχές χειμώνα»
Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους
Δύο συλλήψεις στου Ζωγράφου
Μια νέα παρέμβαση στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ δημιουργεί πιο λειτουργικούς και φιλόξενους χώρους για μελέτη, συνεργασία και καθημερινή ζωή
Πότε περιμένουμε περισσότερο νερό
Το χρονικό των υποθέσεων
Τι γράφει μεταξύ άλλων το Δελτίο Τύπου της δικηγορικής εταιρείας
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Πού και τι ώρα θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Ξεκινούν από αύριο Τρίτη οι ανοιχτές συζητήσεις και δράσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πόσο πέφτει η θερμοκρασία, θυελλώδεις οι βοριάδες στο Αιγαίο
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.