Ελλαδα

Οι «εγκλωβισμένοι» της Σαμοθράκης πολιόρκησαν το πλοίο

Εικόνες έντασης και συσσωρευμένης ταλαιπωρίας ημερών στο λιμάνι της Καμαριώτισσας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαμοθράκη.
Σαμοθράκη / © Twitter

Συνυφασμένο με την ταλαιπωρία θα είναι για πολλούς τουρίστες φέτος το νησί της Σαμοθράκης. Εδώ και πολλές ημέρες το ακριτικό νησί ξέμεινε από ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από την πλοιοκτήτρια εταιρεία SAOS, της οποία ο στόλος κλάταρε μέσα στην υψηλή και πιο απαιτητική σεζόν της καλοκαιρινής περιόδου. Στη συνέχεια μπήκε στο σκηνικό ο κακός καιρός, ο οποίος δεν επέτρεψε στο πλοίο που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον στόλο της SAOS να ελλιμενιστεί.

Παρότι χθες ξεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια και άρχισε να αποσυμφορείται το νησί, στο λιμάνι της Σαμοθράκης εκτυλίχθηκαν για μια ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες πρωτοφανείς εικόνες.

Εκατοντάδες επιβάτες που είχαν αποκλειστεί στο νησί σχημάτισαν τεράστιες ουρές για να βρουν μια θέση στο πλοίο. Ο πολυήμερος αποκλεισμός, ωστόσο, έφερε πολλούς από τους επισκέπτες της Σαμοθράκης στα όριά τους με συνέπεια να καταγραφούν εντάσεις.

Σύμφωνα με το evros-news, κατά τη διάρκεια της νύχτας μια ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να κάνει έφοδο στο οχηματαγωγό ANAX που είχε δέσει στο λιμάνι της Σαμοθράκης για να μεταφέρει αυτοκίνητα και φορτηγά -και όχι επιβάτες- στην Αλεξανδρούπολη.

Επενέβησαν άνδρες του Λιμενικού της Σαμοθράκης, οι οποίοι μαζί με κατοίκους προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ένταση ωστόσο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και κατά την επιβίβαση στο επιβατηγό – οχηματαγωγό Andros Jet. Σύμφωνα με αναφορές στο Twitter, επιβάτες που στοιχίζονταν επί ώρες σε ουρές ενημερώθηκαν σε κάποια στιγμή ότι δεν υπάρχει χώρος για επιπλέον ανθρώπους στο πλοίο. Κάποιοι από αυτούς ξεκίνησαν τότε να… «πολιορκούν» την είσοδο για να καταφέρουν να φύγουν από τη Σαμοθράκη.

Εικόνες από drone, που φανερώνουν τον συνωστισμό στο λιμάνι της Σαμοθράκης ανέβασε και ο δήμαρχος του νησιού Αθανάσιος Βίτσας. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα (00:10) κατά την επιβίβαση στο Andros Jet.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ