Ελλαδα

Η επόμενη μέρα στη Σαμοθράκη: Τα προγραμματισμένα δρομολόγια

Έχει εξασφαλιστεί πλήρως ο ανεφοδιασμός του νησιού - Επί τάπητος προτάσεις για την αλλαγή της αρνητικής εικόνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιλιάδες τουρίστες εγκλωβίστηκαν για ημέρες στη Σαμοθράκη
Χιλιάδες τουρίστες εγκλωβίστηκαν για ημέρες στη Σαμοθράκη/©INTIMENEWS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Αυτά είναι τα προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς τη Σαμοθράκη, με τον ανεφοδιασμό του νησιού να έχει εξασφαλιστεί πλήρως.

Την εκτέλεση των δρομολογίων στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη συνεχίζει το επιβατηγό - οχηματαγωγό ταχύπλοο σκάφος «ANDROS JET», κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τα δρομολόγια του πλοίου για το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 και την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019:

  • Αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη στις 08.00 με άφιξη Σαμοθράκη στις 09.30.
  • Αναχώρηση από Σαμοθράκη 12.00 με άφιξη στην Αλεξανδρούπολη στις 13.30.
  • Αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη στις 15.30 με άφιξη στη Σαμοθράκη στις 17.00.
  • Αναχώρηση από τη Σαμοθράκη στις 18.30 με άφιξη στην Αλεξανδρούπολη στις 20.00.

Δεδομένων των εξελίξεων σχετικά με την επαναδρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΑΟΣ ΙΙ» στην γραμμή, θα υπάρξει συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του «ANDROS JET» για τη συνέχιση των δρομολογίων του στην γραμμή.

Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 25 Αυγούστου η ναύλωση του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΑΝΑΞ» για την μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Συνεχής η επικοινωνία Θεοδωρικάκου με τον αρμόδιο περιφερειάρχη

Σε συνεχή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με στόχο την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει εδώ και ημέρες το νησί της Σαμοθράκης, εξαιτίας των δυσχερειών στην ακτοπλοϊκή της σύνδεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τις απαραίτητες ενέργειες έχει εξασφαλιστεί πλήρως ο ανεφοδιασμός του νησιού, ενώ εξετάζονται και δράσεις για την ανάπτυξη του νησιού έτσι ώστε να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και την οικονομία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ