- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Πάνω από 600 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για τη Χαλκιδική
Οι διασώσεις ξεπέρασαν τις 50, σύμφωνα με εκπρόσωπο του σώματος - Από ιπτάμενα αντικείμενα οι τραυματισμοί
Ξεπέρασαν τις 600 οι κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με τους πυροσβέστες να προχωρούν στη διάσωση δεκάδων ανθρώπων στη Χαλκιδική.
Τουλάχιστον σε 235 περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Χαλκιδική, την ώρα που στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολυγύρου τα τηλέφωνα πήραν «φωτιά», με περισσότερες από 600 κλήσεις να πραγματοποιούνται για παροχή βοήθειας. Το πρώτο πόδι του νομού επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, ενώ δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν. Για τις ενέργειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τις διασώσεις ανθρώπων από τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος.
«Μέχρι στιγμής τα γεγονότα έχουν καταγραφεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Βαρθακογιάννης, μιλώντας στον «Realfm».
«Οι δυνάμεις μας από την πρώτη στιγμή με εντολή του αρχηγού τέθηκαν σε γενική επιφυλακή. Δυστυχώς, είχαμε και τα έξι νεκρά άτομα από τις περιοχές Σωζόπολη, Νέα Πλάγια και Ποτίδαια. Έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 50 διασώσεις σε κατοικίες και οχήματα, ενώ πάρα πολλά άτομα έχουν μεταφερθεί τραυματισμένα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία» πρόσθεσε.
«Οι τραυματισμοί δεν ήταν από πλημμυρικά φαινόμενα. Ήταν από αντικείμενα που αιωρούνταν και κατά την πτώση τους χτύπησαν πάνω σε άτομα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους. Το κέντρο επιχειρήσεων Πολυγύρου έλαβε περισσότερες από 600 κλήσεις για παροχή βοήθειας και οι κλήσεις αυτές αφορούσαν διασώσεις, αντλήσεις και πάρα πολλές κοπές δέντρων. Είμαστε σε επιφυλακή και συνεχίζονται οι έρευνες»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, το Fanzone του event, στο ΟΑΚΑ, θα ανοίξει δωρεάν για το κοινό, από τις 10:00 το πρωί
Σε καθοριστικό στάδιο προχωρά η επιχείρηση κατάσβεσης
Συναγερμός από την Πολιτική Προστασία
Πώς περιέγραψε το συμβάν
Ο ρόλος του 37χρονου που συνελήφθη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και πάλι από σήμερα το βράδυ
Ολοκληρώθηκε η προπώληση για τη μεγάλη συναυλία της 26ης Σεπτεμβρίου – Οι τελευταίες πρόβες, οι εκπλήξεις του σόου, οι ώρες προσέλευσης και η παράταση των δρομολογίων του ΗΣΑΠ
Πώς ξεγελούσαν τα θύματά τους
Από τις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου στο DAIS, το HeartMath 3.0 φέρνει στο επίκεντρο την ψυχική ανθεκτικότητα, την αυτορρύθμιση, την εργασιακή ευεξία και τη λήψη αποφάσεων υπό πίεση
Από ποιες περιοχές θα ξεκινήσει η κακοκαιρία και από πότε
Το βαρύ όχημα ακινητοποιήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.