- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Από σήμερα η διαβούλευση για Λύκειο και εισαγωγή στην Τριτοβάθμια
Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης
Ξεκινά σήμερα η διαβούλευση για τις διατάξεις που αφορούν στο νέο Λύκειο και τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 27 Μαρτίου.
Σχόλια μπορούν να υποβληθούν στον σύνδεσμο: https://www.minedu.gov.gr/to-ypoyrgeio/opengov
Μαθητές και εκπαιδευτικοί τίθενται κατά το σχέδιο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, που φέρνει σειρά αλλαγών ξανά, υποστηρίζοντας υποβαθμίζει τη γενική παιδεία και «φροντιστηριοποιεί» τη Γ’ Λυκείου.
Η ΟΛΜΕ, η οποία είχε συνάντηση με τον υπουργό, τονίζει ότι τα παιδιά δεν θα παίρνουν ούτε καν τις απαραίτητες γνώσεις.
«Υποβαθμίζεται η γενική παιδεία στο Λύκειο, που ήδη έχει πληγεί τραγικά. Μειώνεται η διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων σε όλα τα πεδία των επιστημών, με αποτέλεσμα να είναι ελλειμματική η μάθηση και η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων των μαθητών. Ακρωτηριάζεται η τριετής δομή του Λυκείου με την μετατροπή της Γ΄ τάξης σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Φροντιστηριοποιείται πλήρως η όλη λειτουργία της Γ΄ τάξης και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αναλυτική πρόγνωση από το Meteo
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Πώς βγάζουμε σήμα κυκλοφορίας - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Καθαρά Δευτέρα, το μοναδικό τριήμερο
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
Τι ώρα θα πραγματοποιούνται τα τελευταία δρομολόγια
«Κάνουμε τις μετακινήσεις ασφαλέστερες» σημειώνει ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.