- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιερέας σε Συριζαίο: Κάνε μετάνοιες για τις Πρέσπες (video)
«Για το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας»
Στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Επιμελητήριο Φλώρινας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, ο πατέρας Αναστάσιος, αφού ευλόγησε την πίτα, προέβη σε μια σύντομη ομιλία. Εκεί, σύμφωνα με το kozan.gr, προέτρεψε τον Συριζαίο βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνο Σέλτσα σε δημόσια μετάνοια για το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας, επειδή ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Λυπάμαι για το συγκεκριμένο περιστατικό. Η ορθοδοξία έχει διδάξει αγάπη και με τα όσα είπε για το πρόσωπό μου (φαντάζομαι και για την κυβέρνηση), αυτό δεν είναι αγάπη. Ο συγκεκριμένος (ιερέας) έχει δείξει δείγματα τραμπουκισμού κρεμώντας αβγά στο γραφείο μου, μετά από κάποιο συλλαλητήριο», απάντησε ο βουλευτής Φλώρινας.
Τον λόγο έλαβαν, στη συνέχεια, τόσο ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, που αρχικά, χαρακτήρισε «καλή» τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου Φλώρινας, Γ. Βοσκόπουλου, που διαφώνησε μαζί του, λέγοντάς του ότι «δώσαμε, τ’ όνομά μας, τη γλώσσα μας».
Αμέσως μετά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ξαναέλαβε το λόγο, διευκρινίζοντας πως η αναφορά του στα περί «καλής» συμφωνίας αφορούσε στο οικονομικό κομμάτι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θλίβομαι, μπορεί να υπάρχουν κάποιες σκιές, αλλά στο οικονομικό σκέλος, η Συμφωνίας είναι θετική».
Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Σέλτσας, μαζί με άλλα πρόσωπα, φέρεται, μέσα από έγγραφα-ντοκουμέντα, να είχε προσφύγει σε Ευρωπαϊκό δικαστήριο εναντίον της Ελλάδας, προκειμένου η χώρα να καταδικαστεί για τη μη αναγνώριση του σωματείου του. Σε τι αφορά το σωματείο του; Την προαγωγή του «τοπικού Μακεδονικού πολιτισμού» στη Φλώρινα υποκρύπτοντας (βάσει δικαστικών αποφάσεων) τη δημιουργία εντυπώσεων για την ύπαρξη «Μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και «την πρόθεση των ιδρυτών για διάσπαση της ακεραιότητας της χώρας».
Το όνομά του είχε γίνει ευρέως γνωστό όταν λίγο μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ των Νίκου Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ παρουσία των κκ. Τσίπρα και Ζάεφ, είχε δηλώσει στη Deutsche Welle ότι είναι «μακεδόνας», κάτι που στη συνέχεια ανασκεύασε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη
Νέα πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και των κατοικιδίων τους από το Ντουμπάι
Ο χολιγουντιανός σταρ παραμένει στην Ελλάδα
Μάρτης... γδάρτης με βροχές και κρύο
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε το πρωί σε βραχώδη περιοχή κοντά στη Λίνδο
Χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή
«Χειρόφρενο» σε κεντρικούς δρόμους - Όλες οι διαδρομές και οι ρυθμίσεις της Τροχαίας
Διατηρείται η καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες έως 19 βαθμούς
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.