- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καβάλας, σε βάρος ενός δικαστικού υπαλλήλου, που υπηρετεί στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας και κατηγορείται για απάτη σε βάρος πολιτών.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο εν λόγω δικαστικός υπάλληλος φέρεται να έχει λάβει μεγάλα χρηματικά ποσά από πολίτες, με στόχο να παρέμβει σε δικαστικούς λειτουργούς, επηρεάζοντας την έκδοση αποφάσεων υπέρ τους.
Ωστόσο, επί σειρά ετών δεν είχε κινηθεί καμία νομική ενέργεια σε βάρος του, καθώς δεν είχαν κατατεθεί μηνύσεις.
Σήμερα, έχουν κατατεθεί σε βάρος του επτά μηνύσεις– καταγγελίες από εξαπατημένους πολίτες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο της Δικαιοσύνης για την άσκηση ποινικής δίωξης. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω δικαστικός υπάλληλος δεν έχει δώσει σημεία ζωής τους τελευταίους μήνες και δεν προσήλθε να καταθέσει στην προκαταρκτική εξέταση, που διενεργήθηκε από το Πταισματοδικείο Καβάλας.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ έκανε λόγο «για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, για ένα απαράδεκτο γεγονός», που δημιουργεί -όπως είπε- τριγμούς στους κύκλους της Δικαιοσύνης.
«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος», τόνισε επικαλείτο ακόμα και ανωτέρους δικαστικούς λειτουργούς, φτάνοντας μέχρι τους προέδρους Εφετών και τον Άρειο Πάγο, ισχυριζόμενος προς τα εξαπατηθέντα θύματά του ότι μπορεί να παρέμβει επηρεάζοντας την έκδοση των αποφάσεων. Είναι εγκληματικό αυτό που συνέβη, γιατί τέτοιες ενέργειες πλήττουν το θεσμό της Δικαιοσύνης και στέλνουν τελείως εσφαλμένα μηνύματα προς την κοινωνία».
Ο κ. Γραμμένος υπογράμμισε ακόμα ότι η δράση του συγκεκριμένου δικαστικού υπάλληλου ήταν γνωστή, ωστόσο μέχρι σήμερα υπήρχαν μόνο φήμες και πληροφορίες, ενώ πλέον υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες σε βάρος του, γιατί έχουν γίνει επώνυμες καταγγελίες και κατατέθηκαν ονομαστικές μηνύσεις.
Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Καβάλας, Δημήτρης Μπακόλας, αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση, σημειώνοντας ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν η προκαταρκτική εξέταση και η ανάκριση, για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα.
Τις επόμενες μέρες η Εισαγγελία αναμένεται να παραπέμψει την υπόθεση σε τακτική ανάκριση και αν και πάλι ο δικαστικός υπάλληλος δεν εμφανιστεί να καταθέσει, αυτή τη φορά ως κατηγορούμενος, δεν αποκλείεται να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και βίαιης προσαγωγής.
Τα ίχνη του δικαστικού υπαλλήλου έχουν εξαφανιστεί από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε και νοσηλεύτηκε για κάποιο χρονικό διάστημα σε ιδιωτική κλινική της Θράκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Ήταν κλειστό εξαιτίας κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται για τα μετρά κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού
Η φωτιά καίει υλικά ανακύκλωσης και απορρίμματα
Πιθανόν να του έστησαν ενέδρα μέσω Instagram
Οι νεότερες εξελίξεις για την υγεία της
Αναμνήσεις ενός μαθητή από την 21η Απριλίου 1967
Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάστασή της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.