- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λάρισα: Ποινική δίωξη κατά 10 αγροτών για το μπλόκο στη Νίκαια
«Κάποιοι θέλουν να προτείνουν τον πρωθυπουργό για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Εμείς τους προτείνουμε να δοθεί το "Νόμπελ αυταρχισμού"»
Πρωτοφανή γεγονότα λαμβάνουν χώρα στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις στο μπλόκο της Νίκαιας, μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την «στρατοπέδευση» εκατοντάδων τρακτέρ απ’ όλη τη Θεσσαλία.
Σύμφωνα με το onlarissa.gr, στους αγρότες έχει ήδη φθάσει κλητήριο θέσπισμα πως είναι κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών. Στο έγγραφοι που έφθασε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, διώκονται ήδη 10 αγρότες.
«Συμπεριφέρονται σαν να είναι κυβέρνηση του βουνού. αποφασίζουν και διατάζουν. Είναι πρωτοφανές να συμβαίνει αυτό. Δε μας φοβίζουν», ήταν το πρώτο σχόλιο του γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή Χρήστου Σιδερόπουλου στο Onlarissa.gr.
Καταγγέλλουν την κυβέρνηση οι αγρότες
Μετά την κλήτευση που δέχθηκαν δέκα αγρότες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, για να δικαστούν με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, για το μπλόκο που έστησαν χθες στη Νίκαια, οι συνδικαλιστές από το μπλόκο της Νίκαιας καταγγέλλουν την κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι είναι «πρώτη φορά που μας στέλνουν σε δικαστήριο χωρίς να έχει προηγηθεί απολογία, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις».
Ο κ. Μαρούδας είπε επίσης ότι στόχος αυτής της ενέργειας είναι να τρομοκρατήσει τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκο, αλλά και να ποινικοποιήσει τους αγώνες.
«Τέτοιο περιστατικό δεν έχει ξανά συμβεί ούτε από τις πιο αντιδραστικές κυβερνήσεις σε αυτό το τόπο. Κάποιοι θέλουν να προτείνουν τον πρωθυπουργό για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Εμείς τους προτείνουμε να δοθεί το «Νόμπελ αυταρχισμού». Αυτό που έγινε δεν πρόκειται να μας πτοήσει. Έχουν διαλέξει στρατόπεδο και αυτό το στρατόπεδο είναι απέναντί μας» είπε ο κ. Μαρούδας.
«Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε δίωξη αγροτών για την συνδικαλιστική τους δράση»
Θέση για το περιστατικό της δίωξης από την εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας κατά των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας, πήρε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης.
Ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δηλώνω ότι είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε δίωξη αγροτών για την συνδικαλιστική τους δράση. Είμαστε και ως κυβέρνηση αντίθετοι στα αγροτοδικεία. Όπως δήλωσα και το πρωί στο δημόσιο ραδιόφωνο, η εποχή που ξεφουσκώνουν τα λάστιχα των τρακτέρ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ωστόσο, οφείλουμε να διαχωρίσουμε την πολιτική εξουσία και την βούληση της, από τη δικαστική η οποία λειτουργεί με τους δικούς της νόμους και τους δικούς τους κανόνες και ταχύτητες. Μας κάνει εντύπωση βέβαια η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε στην προκειμένη περίπτωση η Δικαιοσύνη, ωστόσο δεν κρίνουμε το έργο της, παρά μόνο προβληματιζόμαστε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.