- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκάνδαλο με πωλήσεις ακινήτων σε ξένους για χρυσή βίζα: Το Jumbo αποπέμπει μεγαλοστέλεχος
Φέρεται να μεταπωλούσε ακίνητα σε Κινέζους, παρακάμπτοντας τα capital controls
Με θέμα την αποπομπή του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Jumbo, σε συνέχεια πληροφοριών που θέλουν το ιστορικό στέλεχος της εισηγμένης -επί σειρά ετών στη θέση του αντιπροέδρου- να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με ακίνητα.
Ειδικότερα, στο μικροσκόπιο των κινεζικών αρχών αλλά και των ελληνικών βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ευάγγελος Παπαευαγγέλου διερευνάται ενδεχόμενη εμπλοκή του σε υπόθεση πώλησης ακινήτων στην Ελλάδα σε Κινέζους μέσω παράκαμψης των capital controls που ισχύουν στην Κίνα, προκειμένου να τους εξασφαλίσει τη χρυσή βίζα. Υπενθυμίζεται ότι το Πεκίνο έχει επιβάλει κεφαλαιακούς περιορισμούς στην προσπάθειά του να ελέγξει την αξία του εγχώριου νομίσματος και να καταστήσει ανθεκτικό τον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Ο Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής της εταιρείας, που φέρεται να ενημερώθηκε για τις εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες στο Λονδίνο όπου βρισκόταν μέχρι χθες, ζήτησε ήδη την παραίτηση του κ. Παπαευαγγέλου, προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι η δραστηριότητα του τελευταίου στην αγορά ακινήτων δεν συνδέεται κατά κανένα τρόπο με τη δραστηριότητα του ομίλου Jumbo. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση του κ. Βακάκη στο σημερινό Δ.Σ. θα είναι η μη αντικατάσταση του κ. Παπαευαγγέλου και η ανασύσταση του Δ.Σ. ως 7μελούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου πριν λίγους μήνες είχε επιδοθεί σε μπαράζ αγορών ακινήτων μεταξύ των οποίων και η βίλα του γνωστού εκδότη Πέτρου Κωστόπουλου, που βγήκε στο σφυρί με τίμημα κοντά στα 5 εκατ. ευρώ, αλλά και τα τέσσερα ακίνητα του Γιώργου Κούμπα στο Παλαιό Ψυχικό.
Ο κ. Παπαευαγγέλου, που είχε συστήσει εταιρεία για την επενδυτική αυτή δραστηριότητα, φέρεται να μεταπωλούσε ακίνητα ως κατοικίες σε Κινέζους που ενδιαφέρονταν για ακίνητη περιουσία στο πλαίσιο των κινήτρων που προβλέπει η golden visa για την παραμονή στην Ελλάδα πολιτών προερχόμενων από τρίτες χώρες. Οι συναλλαγές αυτές διενεργήθηκαν μέσω POS (δηλαδή ελληνική τράπεζα) και διερευνώνται για τη νομιμότητά τους - ως προς την παράνομη διακίνηση συναλλάγματος και παράβαση των κινεζικών capital controls.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.