Ελλαδα

Εισαγγελική παρέμβαση για την ανομία στα πανεπιστήμια ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος

Για παντελή αδιαφορία του οργανωμένου κράτους, κάνει λόγο η ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
asoee.jpg
© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΣΟΕΕ αλλά και σε άλλα πανεπιστήμια ζητά με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Η ανακοίνωση του ΔΣΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό του Συμβούλιο,  εκφράζει την έντονη ανησυχία του για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και σε άλλους Πανεπιστημιακούς χώρους.

Η επικράτηση της ανομίας στους χώρους αυτούς, οφειλόμενη κατά κύριο λόγο στην παντελή αδιαφορία του οργανωμένου κράτους, δεν εξευτελίζει μόνο και απαξιώνει την δημόσια ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας, αλλά αντιστρατεύεται τον ίδιο τον πυρήνα λειτουργίας μιας συντεταγμένης Πολιτείας.

Οι διάφορες δε καινοφανείς θεωρίες που μεταθέτουν τις ευθύνες στην πανεπιστημιακή κοινότητα ή ακόμη και στους φοιτητές είναι απαράδεκτες, ξένες προς τον νομικό μας πολιτισμό και οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς.

Καλούμε τα αρμόδια όργανα του κράτους, όπως και τους πολιτικούς προϊσταμένους των, αλλά και τις εισαγγελικές Αρχές,να ασκήσουν επιτέλους άμεσα τα καθήκοντά τους. 

Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε εμείς σε κάθε αναγκαία ενέργεια ώστε να βρεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, ιδίως αυτοί που ανέχονται και ενθαρρύνουν με την ανοχή τους την παρανομία.».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ