Ελλαδα

Σε κρυφή τοποθεσία στην Ελλάδα βρίσκονται οι δύο Τούρκοι πρώην κομάντο - Δεν αγνοούνται

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ στο δημοσίευμα των Times

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1139145.jpg
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε μυστική και ειδικά φυλασσόμενη τοποθεσία βρίσκονται οι δύο πρώην αξιωματικοί των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού, οι οποίοι είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, με αφορμή το δημοσίευμα των βρετανικών Times πως δύο εκ των οκτώ Τούρκων αγνοούνται. Ο Έλληνας αξιωματικός της αστυνομίας εξήγησε ότι η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου συνεχίζεται κανονικά.

Οι δύο Τούρκοι στους οποίους αναφέρονται η βρετανική εφημερίδα είναι ο Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, δύο πρώην μέλη της ομάδας βατραχανθρώπων «Διμοιρία Θανάτου», τα οποία στη γειτονική χώρα κατηγορούνται για σχέδιο δολοφονίας του Τούρκου προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα έληξε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης. Ωστόσο, οι Τούρκοι πρώην αξιωματικοί φοβούνται για τη ζωή τους και ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές να μεταφερθούν σε κρυφή τοποθεσία έως ότου εξεταστούν από τη δικαιοσύνη οι αιτήσεις ασύλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περίπτωσή τους δεν σχετίζεται με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς «φυλασσόμενης ελευθερίας» και οι αιτήσεις ασύλου έχουν ήδη εγκριθεί σε πρωτόδικο επίπεδο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ