- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το θαύμα του Κορινθιακού: «Μητροπολίτης ευλόγησε τα νερά και τράπηκαν οι τσούχτρες σε φυγή» (video)
Θα γυρίσουν ή εξαφανίστηκαν για πάντα - Τι λέει επιχειρηματίας της περιοχής
Εδώ και δύο χρόνια στις περισσότερες παραλίες του Κορινθιακού το μπάνιο είναι δύσκολο καθώς οι τσούχτρες ήρθαν και δεν λένε να φύγουν. Πολλοί επιχειρηματίες καταφεύγουν σε οχυρωματικά έργα στις παραλίες ώστε να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Ωστόσο, στο Δερβένι φέτος το νερό καθάρισε, οι τσούχτρες δεν εμφανίστηκαν και ο Ηλίας Ροδόπουλος, επιχειρηματίας της περιοχής, δίνει τη δική του εκδοχή γι’ αυτό που συνέβη μιλώντας στην εκπομπή «Σ/Κ παντού» στο Etv.
Ο επιχειρηματίας, και όχι μόνο, κάνει λόγο για θαύμα. «Αυτό συνέβη μέχρι τον Ιούνιο φέτος. Ένα μεσημέρι ο καλός Θεός έστειλε τον Μητροπολίτη Μεγαλουπόλεως και Γόρτυνος τον κ. Ιερεμία. Περνώντας σταμάτησε να πάρει το μεσημεριανό του και πριν ξεκινήσει το φαγητό του, του λέω Σεβασμιότατε, σας παρακαλώ… Βλέπαμε τις τσούχτρες μπροστά μας. Του λέω σας παρακαλώ, ευλογήστε αυτή τη μάστιγα, αυτό τον πειρασμό. Ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κάνει το μπάνιο του, να χαρεί αυτό το αγίασμα.
Το άκουσε με πολλή προσοχή. Σηκώνεται, ευλογεί τις τσούχτρες με το χεράκι του κάνοντας το σημείο του Σταυρού και συνέχισε το φαγητό του. Το απόγευμα μιλήσαμε και με το Άγιο Όρος. Είπα αυτό που συνέβη και μου πρότειναν να ρίξουμε κι ένα Σταυρό στην θάλασσα, με την ευλογία του Αγίου Όρους κι αυτό κάναμε. Ένα μαρμάρινο μεγάλο Σταυρό και συνεχίσαμε τις μέρες μας. Αυτό που συνέβη είναι αυτό που ξέρουμε όλοι. Με έκπληξη και βαθύτατη συγκίνηση θα σας πω ότι οι τσoύχτρες εξαφανίστηκαν. Δυο μέρες μετά την ευλογία δεν βλέπαμε τις τσoύχτρες…».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ώρες
Οι συνθήκες καιρού κατά τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας
«Εμφανίστηκε στην πρώτη συνάντηση σαν μεγαλοπαράγοντας ομάδας με ένα πούρο μιάμιση πιθαμή»
Δείτε αναλυτικά τι ισχύει το Σαββατοκύριακο
Η πρόγνωση του Meteo
Ξεκινούν οι έρευνες με το Abeille Marengo
Υψηλή δραστηριότητα τον Οκτώβριο, χάρη στη γενναιόδωρη συναίνεση 28 οικογενειών δοτών
Μετά την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες
Ψύχρα στην εκκίνηση, βοριάδες στη διαδρομή προβλέπονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.