- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αλκαίου και Βενετσάνου διαψεύδουν ότι έβαλαν την υπογραφή τους στη συμφωνία των Πρεσπών (εικόνες)
Έβαλαν τα ονόματά τους χωρίς να τις ρωτήσουν
Εν αγνοία τους φαίνεται ότι υπέγραψαν τη συμφωνία των Πρεσπών αρκετοί από τους 300 φερόμενους ως υπογράφοντες καλλιτέχνες. Μεταξύ αυτών η Νένα Βενετσάνου και η Λένα Αλκαίου.
Την ίδια ώρα στο facebook, «αποκαλύπτονται» σιγά σιγά και τα ονόματα άλλων καλλιτεχνών, οι οποίοι αν και αναγράφονται στην περίφημη Συνθήκη των Πρεσπών, με αναρτήσεις τους προσπαθούν να αποκαταστήσουν την αλήθεια, επιμένοντας ότι δεν έχουν καμία συμμετοχή και ότι ουδέποτε υπέγραψαν την συμφωνία.
Ωστόσο τα ονόματά τους συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 300 καλλιτεχνών που αναφέρονται ως υπογράφοντες της πολύκροτη συμφωνία γαι το ονοματολογικό.
Συγκεκριμένα, η κυρία Βενετσάνου διερωτάται, μάλιστα πόσοι από τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών συμπεριλήφθηκαν χωρίς να το γνωρίζουν.
Στην ανάρτησή της η Νένα Βενετσάνου αναφέρει:
«Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ.
Ποιοί είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποιά σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν.
Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθειά προσβολή της ακεραιότητάς μου. Όποιοι κι' αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία.
Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων, αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές.»
Στην ίδια γραμμή και η Λένα Αλκαίου και ο Κυριάκος Κατζουράκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.