- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία - Δύο τα μέτωπα μέσα σε χαράδρα (video)
Τι μέσα συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης
Ενισχύθηκαν οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στις περιοχές Φρίξα και Σκιλλουντία της Ηλείας. Ειδικότερα, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ ταυτόχρονα περίπου 90 πυροσβέστες με 36 οχήματα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν δύο μέτωπα μέσα σε χαράδρα, γι' αυτό και το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν μηχανήματα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και της περιφερειακής ενότητας Ηλείας.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος «η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί, γεγονός που βοηθάει το έργο των εναέριων και των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων».
O κ. Γεωργιόπουλος πρόσθεσε ότι «δεν έχουν καεί σπίτια, αλλά το μόνο που έχει καταγραφεί είναι κάποιες ζημιές στη στέγη ενός σπιτιού στην κοινότητα της Νέας Σκυλλουντίας».
Όσον αφορά τις ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ο αντιπερειφερειάρχης είπε ότι έχουν καεί αρκετά ελαιόδεντρα.
Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «αυτά θα τα βρει η έρευνα της Πυροσβεστικής», για να σημειώσει: «είχα ζητήσει δημοσίως το περασμένο Σάββατο από τους συμπολίτες μας να μην προχωρήσουν στο κάψιμο κλαδιών, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για ισχυρούς ανέμους». 'Αλλωστε, όπως τόνισε, «χθες στην Ηλεία εκδηλώθηκαν περίπου έξι πυρκαγιές».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας - Κρετστένων Διονύσης Μπαλιούκος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, ενώ το έργο της κατάσβεσης βοήθησε και μία μικρή βροχόπτωση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί».
Σχετικά με την αποτίμηση του μεγέθους των ζημιών, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «έχουν καεί δασικές εκτάσεις, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν ζημιές σε καλλιέργειες και κυρίως σε ελαιόδεντρα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ανατράπηκε η απόφαση για το ελαφρυντικό έπειτα από αναίρεση στον Άρειο Πάγο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος της δόνησης
Οι δύο περιοχές που κινδυνεύουν και ο ρόλος του ΒΟΑΚ
Πότε ξεκινούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Στρατιωτικοί απεγκλώβισαν τους μαθητές
Το χρονικό της υπόθεσης
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Τα εντυπωσιακά δέντρα από την Καταλονία έφτασαν στη Θεσσαλονίκη για τη δημιουργία του νέου Πάρκου Μνήμης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.