Σοκάρουν οι περιγραφές για την αιχμαλωσία και τις βιαιότητες του 58χρονου στα ξαδέλφια του (εικόνες, video)
Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας
Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Ωραιοκάστρου η είδηση, που είδε σήμερα τα ξημερώματα το φως της δημοσιότητας και που θέλει έναν άντρα να κρατούσε επί οχτώ ολόκληρους μήνες σε ομηρία τα ξαδέρφια του.
Όλους αυτούς τους μήνες ο 58χρονος άντρας κρατούσε φυλακισμένα τα δύο ξαδέλφια του - πληροφορίες κάνουν λόγο για Αμεα - έχοντας ως απώτερο σκοπό να τους αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Πληροφορίες, που επικαλείται το protothema, αναφέρουν πως ο 58χρονος ήταν ιδιαίτερα βίαιος απέναντί τους και κάθε πρωί πριν φύγει για τη δουλειά του, προκειμένου να βεβαιωθεί πως δεν θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τη φυλακή τους, τους κρατούσε δεμένους με χειροπέδες στα χέρια και τάιραπ καλωδίων στα πόδια.
Ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα πάλι με αστυνομικές πηγές, ανάγκαζε τον 47χρονο με την απειλή βίας, να μεταφέρει χρηματικά ποσά στον τραπεζικό του λογαριασμό αλλά και στης 23χρονης κόρης του, η οποία ζει μόνιμα στο Λονδίνο. Πληροφορίες κάνουν λόγο πως μέχρι και σήμερα έχει καταφέρει να αποσπάσει από τα ξαδέλφια του συνολικά 81.000 ευρώ.
Ο 58χρονος δημοτικός υπάλληλος συνελήφθη τα ξημερώματα από τους άντρες του τμήματος ασφαλείας του δήμου Ωραιοκάστρου και οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.
Τέλος να σημειωθεί πως σε βάρος του ίδιου και της 23χρονης κόρης του έχει σχηματιστεί δικογραφία και αργότερα σήμερα ο 58χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου, υπόθεση αρπαγής, ληστείας και εκβίασης σε βάρος 47χρονου και 48χρονης (αδέρφια) ημεδαπών.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 58χρονος ξάδερφος τους, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος της 23χρονης κόρης του και ακόμη μίας συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίσταση για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες, κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ο 47χρονος και κατήγγειλε ότι μαζί με την 48χρονη αδερφή του κρατούνται παρά τη θέληση τους σε οικία στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.
Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας μετέβησαν στην εν λόγω οικία, όπου εντόπισαν τα δύο αδέρφια, ενώ έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις εντοπίσθηκε άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου και ο 58χρονος ξάδερφος τους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τέλη Ιουλίου του 2017, οι παθόντες επιβιβάστηκαν σε όχημα του 58χρονου, όπου ο δράστης με την 23χρονη κόρη του και μία ακόμη συνεργό τους, τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και άσκηση βίας και τους μετέφεραν στην οικία του στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.
Έκτοτε, ο 58χρονος κρατούσε δεσμευμένα τα δύο αδέρφια και μετέβαινε συχνά σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα μαζί με τον 47χρονο, όπου, ο τελευταίος, με την απειλή βίας μεταβίβαζε χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του δράστη και της 23χρονης κόρης του. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.