- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπόθεση Siemens: Την παραπομπή Χριστοφοράκου σε δίκη ζητεί ο εισαγγελέας
Για την υπογραφή ζημιογόνων συμβάσεων του ΟΣΕ
Την παραπομπή του Μιχάλη Χριστοφοράκου και έξι ακόμη προσώπων σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ζήτησε ο εισαγγελέας με αίτημά του προς το συμβούλιο Εφετών.
Η παραπομπή ζητείται με αφορμή κατηγορίες που αφορούν σε τρεις συμβάσεις οι οποίες καταρτίστηκαν το 1999 για προμήθεια υλικού μεταξύ του ΟΣΕ και της Siemens. Οι συμφωνίες αυτές ζημίωσαν τη δημόσια εταιρεία, καθώς υπήρξε καθυστέρηση στην παράδοση του τροχαίου υλικού, την ώρα που υπάρχουν καταγγελίες πως δόθηκαν «μίζες» ύψους 2 εκατ. ευρώ για να μην ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες ρήτρες.
Ο εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη οι:
- Μιχάλης Χριστοφοράκος,
- Διονύσης Παναγιωτίδης,
- Christoph Michael Gebauer,
- Reinhard Herbert Siekaczek,
- Bryno Norbert Flad,
- Friedrich Smaxvil και
- Hans Martin Schabert.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό αδίκημα για το οποίο ζητείται η παραπομπή των προσώπων αυτών είναι αυτό «της ενεργητικής δωροδοκίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση τελεσθείσα επί μακρό διάστημα και της οποίας το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας».
Στην εισαγγελική πρόταση ζητείται επίσης να διατηρηθεί η ισχύς των ενταλμάτων σύλληψης που έχουν εκδοθεί σε βάρος των Μ. Χριστοφοράκου και Η. Siekaczek για την υπόθεση αυτή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το χρονικό της υπόθεσης
Εντοπίστηκε την ώρα που γερανός έβγαζε μεταλλικές βάρκες από τη λίμνη
Διακόπηκε η κυκλοφορία
Υποστηρίζοντας ότι η εκδίκαση επηρεάζει την υπόθεση της σύμβασης 717
Χάρης Δούκας: «Ενισχύουμε τον στόλο της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης για ταχύτερες παρεμβάσεις στις γειτονιές»
Ένα σημαντικό μνημείο της Καθολικής παρουσίας στο Αιγαίο
Μία επίσκεψη ταχυδρόμου την εβδομάδα για ολόκληρη περιοχή
Συνελήφθησαν ο υπεύθυνος του καταστήματος και ο πατέρα της
Οδηγούσε δίκυκλο που εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοιχίο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.