- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
5+1 φωτογραφίες για τις καταστροφές στη Σαμοθράκη
Σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι κόπηκαν στη μέση και κατολισθήσεις απομόνωσαν οικισμούς - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το νησί
Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε από το βράδυ της Δευτέρας τη Σαμοθράκη. Λόγω των εκτεταμμένων καταστροφών το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Η καταρρακτώδης βροχή μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, την ώρα που από το βουνό κατέβηκαν λάσπη, πέτρες και ξύλα, αποκόπτοντας τα χωριά Προφήτης Ηλίας, Λάκκωμα και Ξηροπόταμος, στα νοτιοδυτικά του νησιού. Σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία λόγω κατολισθήσεων, με το οδόστρωμα να έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Στο νησί μεταβαίνουν κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, 200 στρατιώτες, καθώς και υδροφόρες για πόσιμο νερό.


Το Δημαρχείο και το Κέντρο Υγείας του νησιού πλημμύρισαν, ενώ σημαντικές καταστροφές υπέστη το τοπικό δίκτυο ύδρευσης. Λόγω της κακοκαιρίας μια γέφυρα υποχώρησε μετά τα Αλώνια, στο 5ο χλμ. του δρόμου που συνδέει την Καμαριώτισσα με τη Χώρα. Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία.


Σύμφωνα με τα δεδομένα από τον μετρητή του τοπικού μετεωρολογικού σταθμού, λίγο μετά τις 02.30 τα ξημερώματα της Τρίτης έπεσαν στο νησί 313 χιλιοστά βροχής.
Με πληροφορίες από e-evros.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ξεκάθαρος ο Έλληνας τραγουδιστής
Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση
Συνελήφθη ένας 18χρονος, καθώς και δύο γυναίκες για υπόθαλψη
«Μαμά, σήμερα έφερε έναν φίλο μου...»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.