- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μπουτάρης: «Κοροϊδιλίκια» τέλος. Θα μπουν ιδιώτες στην αποκομιδή σκουπιδιών
«Θα αποσύρω το διαγωνισμό, εάν πουν ότι βγαίνουμε όλοι και καθαρίζουμε την πόλη»
Τρεις προσφορές κατατέθηκαν από ιδιώτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.
Προσφορές, οι οποίες θα εξετασθούν σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, προκειμένου να βρεθεί και να αξιολογηθεί η πιο συμφέρουσα και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό ο καθαρισμός της πόλης.
«Η απόφαση είναι ειλημμένη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπουν ιδιώτες. Η ανάθεση λέει ότι θα δουλέψουν επί 24ωρου βάσεως για να καθαρίσει η πόλη σε τρεις μέρες. Αυτό δεν θα πει ιδιωτικοποίηση γιατί είναι μία έκτακτη ανάγκη που δεν την καλύπτουν οι εργαζόμενοι», υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.
Ο δήμαρχος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την ανακοίνωση που έβγαλε ο Συντονισμός Συλλόγων Δ. Θεσσαλονίκης, όπου απαιτείται να αποσυρθούν οι ιδιώτες για να επιτραπεί η κυκλοφορία των απορριμματοφόρων με προσωπικό ασφαλείας.
«Λένε να αποσύρουμε τους ιδιώτες κι αυτοί να βγάλουν 15 αυτοκίνητα. Αυτά είναι κοροϊδιλίκια. Εγώ θα αποσύρω τον διαγωνισμό σε ιδιώτη, εάν πουν ότι βγαίνουμε αύριο το πρωί όλοι και καθαρίζουμε την πόλη», πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Τέλος, κατονόμασε το ΠΑΜΕ ως υποκινητή των κινητοποιήσεων, ενώ υποστήριξε πως σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι επιχειρήσουν να εμποδίσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών από τον ιδιώτη, τότε θα ζητήσει την επέμβαση της αστυνομίας.
Οι συμβασιούχοι έχουν συνάντηση αυτή την ώρα με τον δήμαρχο, ενώ στις 4:30 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.