- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας έξω από τη Θεσσαλονίκη (video, εικόνες)
4 οι νεκροί - Eκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα–Θεσσαλονίκη
Εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε περίπου στις 10 το βράδυ έξω από τη Θεσσαλονίκη, στο χωριό Άδενδρο.

Δύο νεκροί επιβάτες και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά -ο μηχανοδηγός- είναι ο μέχρι τώρα επίσημος απολογισμός του δυστυχήματος.
Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται και στο σημείο έχουν σπεύσει από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Με εντολή του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη αναχώρησαν από την Αθήνα οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών.
Σημειώνεται πως στο σημείο που σημειώθηκε το συμβάν, η κυκλοφορία γίνεται από μονή γραμμή ενώ κανονικά κυκλοφορούν τα υπόλοιπα τρένα στον άξονα Αθήνα–Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.
Η επιβατική αμαξοστοιχία ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι από την Αθήνα με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη ωστόσο, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εκτροχιάστηκε, με τη μηχανή της αμαξοστοιχίας να προσκρούει σε κατοικία που βρίσκεται κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές.










Πηγή βίντεο: alexandriamou.gr
Πηγή φωτογραφιών: emvolos.gr, alexandriamou.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.