Ελλαδα

Η προφητική δήλωση του Υποστράτηγου Τζανιδάκη από το μοιραίο ελικόπτερο

«Είμαστε λίγοι. Ας μη γινόμαστε, χωρίς λόγο, λιγότεροι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
350556-727255.jpg

Συγκίνηση και πολλά ερωτηματικά προκαλεί μια παλιότερη ομιλία του Υποστράτηγου Τζανιδάκη, η οποία ήρθε ξανά στο φως της δημοσιότητας μετά το χθεσινό τραγικό δυστύχημα του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

«Η ασφάλεια του προσωπικού και ο μηδενισμός των κάθε μορφής και φύσεως ατυχημάτων θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητας στόχο πρώτης προτεραιότητας. Είμαστε λίγοι. Ας μη γινόμαστε, χωρίς λόγο, λιγότεροι». 

Αυτά είχε πει μεταξύ άλλων σε ομιλία του ο Ιωάννης Τζανιδάκης, Υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, πριν από τρία χρόνια, ο οποίος χθες σκοτώθηκε μαζί με τρεις ακόμη αξιωματικούς στο δυστύχημα του Σαραντάπορου. 

Ακολουθεί απόσπασμα από την απομαγνητοφώνηση της ομιλίας του τότε Ταξίαρχου Ιωάννη Τζανιδάκη κατά την τελετή ανάληψης καθηκόντων του στη Διοίκηση της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου: 

«Ως πρώτιστο καθήκον, αισθάνομαι την ιερή υποχρέωση να υποκλιθώ με σεβασμό στις πολεμικές μας σημαίες και να αποτίσω φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς νεκρούς μας καθώς επίσης και στους πεσόντες, σε ειρηνική περίοδο, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της ταξιαρχίας, αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη μεγάλη αυτή τιμή. Έχω πλήρη συναίσθηση των ευθυνών που επωμίστηκα έναντι της Πατρίδος αλλά και απέναντί σας και σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω, με τη βοήθεια του Θεού, να ανταποκριθώ πλήρως στα καθήκοντά μου.

Πρόθεσή μου είναι η διατήρηση υψηλής ετοιμότητας της Ταξιαρχίας (Λιτοχώρου) που θα εγγυάται την εκτέλεση της αποστολής και θα βασίζεται σε υψηλής επαγγελματικής στάθμης προσωπικό με άριστα συντηρημένα μέσα.

Η ασφάλεια του προσωπικού και ο μηδενισμός των κάθε μορφής και φύσεως ατυχημάτων θα πρέπει να αποτελέσει στόχο πρώτης προτεραιότητος. Είμαστε λίγοι. Ας μη γινόμαστε, χωρίς λόγο, λιγότεροι».

ΠΗΓΗ: www.epirroes.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ