- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τεράστια ταλαιπωρία για χιλιάδες Θεσσαλονικείς: Πρέπει να αλλάξουν ταυτότητα
Αλλιώς δεν μπορούν ούτε να ανανεώσουν ούτε να βγάλουν διαβατήριο
Τεράστια ταλαιπωρία περιμένει χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να εκδώσουν νέο δελτίο ταυτότητας.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε πριν από δύο μήνες όταν ανακοινώθηκε ότι στην ταυτότητα πρέπει να αναγράφεται, ολογράφως, ως τόπος γέννησης η Θεσσαλονίκη και όχι διακεκομμένα ( Θεσ/νίκη) όπως είναι σήμερα, για όσους θέλουν να αποκτήσουν διαβατήριο ή να ανανεώσουν αυτό που έχουν.
Ήδη παρατηρείται μεγάλη προσέλευση όπως αναφέρουν εκπρόσωποι αστυνομικών.
Ο Χρήστος Δολμάς, ταμίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζει πως με αυτή την ταυτότητα μπορούν να ταξιδέψουν οι πολίτες στην Ευρώπη.
«Με το Θεσ/νικη αναγραφόμενο στον τόπο γέννησης μπορεί να ταξιδέψει ο κόσμος χωρίς διαβατήριο. Ο κόσμος έχει μπερδευτεί και νομίζει ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει και παρατηρείται συνωστισμός στα Τμήματα Ασφαλείας για έκδοση διαβατηρίων χωρίς αρκετοί να τα χρειάζονται» δήλωσε σε δημοσιογράφους.
Καθημερινά στο Αστυνομικό Τμήμα της Τούμπας προσέρχονται πάνω από 200 άτομα που καταθέτουν αιτήσεις για έκδοση νέας ταυτότητας, ενώ το τμήμα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 25 άτομα, όπως δήλωσε ο κ. Δολμάς.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καθυστέρηση απόπλου με 673 επιβάτες - Σε επιφυλακή οι αρχές για ασφαλή αποκατάσταση
Δώδεκα μαυρόγυπες δηλητηριάστηκαν στον Έβρο, οι εννέα ήδη νεκροί και έντονη ανησυχία
Προφυλακίστηκε ο 19χρονος για την αιματηρή υπόθεση στην Καλαμαριά - Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος
Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Για πρώτη φορά στην Ευρώπη και για πρώτη φορά στην Ελλάδα υλοποιείται αυτό το ψηφιακό πλαίσιο
Η ανακοίνωση του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιου Λυμπερόπουλου
Η ανακοίνωση της γκαλερί Τσαγκαράκης
Με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου
Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το χειμωνιάτικο σκηνικό
Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί
Ποια δρομολόγια υποκαθίστανται από λεωφορεία
Σε χειμωνιάτικο «κλοιό» η χώρα
Η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.