- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ολοκληρώθηκε η απενεργοποίηση της βόμβας στο Κορδελιό (εικόνες, video)
Tεράστια η επιχείρηση απομάκρυνσης των κατοίκων
Οι πυροτεχνουργοί της ειδικής ομάδας του στρατού ολοκλήρωσαν την απενεργοποίηση της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία είχε βρεθεί σε βενζινάδικο στο Κορδελιό και εξαιτίας της εκτελείται από το πρωί της Κυριακής επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής.
Αφού ολοκληρώθηκε το προπαρασκευαστικό στάδιο και η αστυνομία έδωσε σήμα ότι εκκενώθηκε η περιοχή, έγινε η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή και στη συνέχεια τα μέλη της ειδικής ομάδας κατέβηκαν στο σκάμμα όπου βρίσκεται η βόμβα και επιβεβαίωσαν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης.
Ακολουθούν τα στάδια της μεταφοράς της και της εξουδετέρωσής της στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη όπου θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη φάση της επιχείρησης, η απενεργοποίηση δηλαδή, του εκρηκτικού μηχανισμού της βόμβας και τώρα ξεκινά η δεύτερη φάση της επιχείρησης που είναι η απομάκρυνση της βόμβας από την περιοχή. Ο κίνδυνος συνεχίζει να υπάρχει. Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν εκτός της ζώνης εκκένωσης για το επόμενο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης της βόμβας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Η συνολική διαδικασία απομάκρυνσης της βόμβας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 18:00. Η περιοχή θα αποκλειστεί από την αστυνομία με κορδέλα μήκους τριάντα χιλιομέτρων σε όλη την περίμετρο της ζώνης εκκένωσης. Ειδική μέριμνα ελήφθη για τις επιχειρήσεις, ενώ κάθε δραστηριότητα και λειτουργία στην περιοχή έχει ανασταλεί από τις 10 το πρωί και μετά.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο μεταφοράς πληθυσμού σε περίοδο ειρήνης στη σύγχρονη Ελλάδα, καθώς οι αρχές επιχείρησαν να απομακρύνουν περίπου 72.000 ανθρώπους από τις εστίες τους. Η ακτίνα της επιχείρησης, το σχέδιο της οποίας οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αφορά τους δήμους Κορδελιού- Ευόσμου και Αμπελοκήπων- Μενεμένης, ενώ «αγγίζει» και τα όρια του Δήμου Δέλτα, απ' όπου, ωστόσο, δεν χρειάστηκε να γίνει μετακίνηση κατοίκων, καθώς πρόκειται για περιοχή δίχως σπίτια. Αντίθετα, οι αρχές προχώρησαν και σε προσωρινή εκκένωση της δομής φιλοξενίας Softex, ώστε να διευκολυνθεί η επιχείρηση. Οι κάτοικοι κατευθύνθηκαν σε γυμναστήρια, σχολεία και άλλους κλειστούς χώρους, ενώ ο ΠΑΟΚ άνοιξε και θύρες του γηπέδου της Τούμπας για να τους φιλοξενήσει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.