- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Πόλεμος» Μαξίμου-ΕΣΗΕΑ για τη στοχοποίηση συντακτών στο «Πρώτο Θέμα»
Η απόπειρα της κυβερνητικής χειραγώγησης του Τύπου δεν θα περάσει
Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ της κυβέρνησης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) με αφορμή την έντονη κριτική που ασκεί η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στο Μαξίμου και τον τρόπο που αντιδρούν πολλά κυβερνητικά στελέχη. Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της κατηγορεί την κυβέρνηση για στοχοποίηση των συντακτών της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: «Με στοχοποίηση συντακτών και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, επιχειρεί τώρα να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση την δημοσιογραφική κριτική.
Τα διαδοχικά κρούσματα αφορούν το τελευταίο διάστημα συναδέλφους στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις αυτές και οφείλει να επισημάνει για μια ακόμη φορά ότι και σε αυτή την περίπτωση η απόπειρα χειραγώγησης δεν θα περάσει. Ήδη για το θέμα αυτό έχουν ενημερωθεί η ΔΟΔ και η ΕΟΔ».
Άμεση ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου, η οποία σχολίασε πως «η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει τη λάσπη του Πρώτου Θέματος “δημοσιογραφική κριτική”. Και η στοιχειώδης απάντηση στη λάσπη και στα ψέματα αποκαλείται “στοχοποίηση”». «Εκτός από τη συντεχνιακή λογική υπάρχει και η τήρηση των στοιχειωδών κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας που οφείλει να περιφρουρεί η ΕΣΗΕΑ», προσθέτει η ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ.
Νωρίτερα κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή τα συμπεράσματα της Εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ αναφέρθηκαν και σε δάνεια του «Πρώτου Θέματος», υποστηρίζοντας ότι η εφημερίδα «ξεκίνησε και στήθηκε με “περίεργα” τραπεζικά δάνεια, παραβιάζοντας τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού», αλλά και ότι ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης «δανειζόταν από τις τράπεζες για να αγοράζει μετοχές μιας εταιρείας που ανήκε στον ίδιο και τους συνεταίρους του».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.