- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Από το 1930 είχε να καταγραφεί, στη Θεσσαλονίκη, ολικός παγετός πέντε ημερών, όπως αυτός που επικράτησε τις προηγούμενες μέρες στη συμπρωτεύουσα.
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του εργαστηρίου μετεωρολογίας και κλιματολογίας του ΑΠΘ, Θεόδωρος Καρακώστας, τόνισε το γεγονός πως ο ολικός παγετός στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, 7 Ιανουαρίου και διατηρήθηκε στις 8, 9, 10 και 11 Ιανουαρίου.
Τριήμερος ολικός παγετός είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο του 1963, ωστόσο το ρεκόρ του πενθήμερου ολικού παγετού στη Θεσσαλονίκη κρατά από την 1η Ιανουαρίου του 1930, σύμφωνα με το αρχείο δεδομένων.
Αξίζει να τονιστεί πως από τη Δευτέρα προβλέπονται νέα καιρικά φαινόμενα, με πτώση της θερμοκρασίας έως και το μηδέν. Ωστόσο, όπως αναφέρει πάντα ο κ. Καρακώστας, σε κάθε περίπτωση τα φαινόμενα - που θα διαρκέσουν δύο με τρεις ημέρες - θα είναι πολύ ηπιότερα από εκείνα των περασμένων ημερών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καθυστέρηση απόπλου με 673 επιβάτες - Σε επιφυλακή οι αρχές για ασφαλή αποκατάσταση
Δώδεκα μαυρόγυπες δηλητηριάστηκαν στον Έβρο, οι εννέα ήδη νεκροί και έντονη ανησυχία
Προφυλακίστηκε ο 19χρονος για την αιματηρή υπόθεση στην Καλαμαριά - Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος
Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Για πρώτη φορά στην Ευρώπη και για πρώτη φορά στην Ελλάδα υλοποιείται αυτό το ψηφιακό πλαίσιο
Η ανακοίνωση του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιου Λυμπερόπουλου
Η ανακοίνωση της γκαλερί Τσαγκαράκης
Με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου
Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το χειμωνιάτικο σκηνικό
Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί
Ποια δρομολόγια υποκαθίστανται από λεωφορεία
Σε χειμωνιάτικο «κλοιό» η χώρα
Η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.