- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός λειτουργίας η ρόδα στην πλατεία Συντάγματος, η οποία έχει τοποθετηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Απαντώντας, ο δήμος Αθηναίων διευκρινίζει ότι η ρόδα θα αρχίσει να γυρνάει «μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τυπικές διαδικασίες που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της».
Η καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας της ρόδας αποδίδεται στο ότι «οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου ολοκληρώνονται μόνο όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί». Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο έλεγχος γίνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας που πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV, η εισήγηση του οποίου εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, στην οποία προεδρεύει ο δήμος Αθηναίων.

Όπως γνωστοποιείται, ο δήμος Αθηναίων αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία της ρόδας «μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια όλες οι τυπικές διαδικασίες και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της».
Σημειώνεται πως σε όλη τη διάρκεια των γιορτών, η χρήση της ρόδας θα είναι δωρεάν για τους πολίτες, ενώ τους επόμενους 2 μήνες θα υπάρχει καταβολή εισιτηρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περιλαμβάνει συνολικά πέντε επίπεδα κινδύνου
Παρά την αναμενόμενη κακοκαιρία
Στο σημείο 22 πυροσβέστες με 7 οχήματα - Αναφέρονται εκρήξεις και επέκταση της φωτιάς
Η παρέμβασή του αποδείχτηκε καθοριστική
Εντάσσεται στο Youth Climate Action Fund για την ενίσχυση της βιωσιμότητας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δυνάμεις της Πυροσβεστική παραμένουν στο σημείο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο φόβος των προστίμων τα 90,100 και 110 km/h
Επιχειρούν χερσαίες δυνάμεις, σηκώθηκαν εναέρια μέσα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές ανηλίκων στα νοσοκομεία
Τι αναφέρει διεθνής μελέτη
Τι ισχύει για Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας, Μασούτης, MyMarket και Lidl
Το χρονικό του συμβάντος
Έχουν ανακοινωθεί 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.