Ελλαδα

Ανακαλύψτε τις γειτονιές της Αθήνας με το ποδήλατο

Εξερευνούμε το Θησείο, τα Πετράλωνα και το Γκάζι 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331824-687635.jpg
pexels.com / splitshire.com

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου η φιλόδοξη δράση του δήμου Αθηναίων «Πόλεις για Ποδήλατο», πηγαίνει στην 3η Δημοτική Κοινότητα και  μικροί και μεγάλοι καλούνται να επιχειρήσουν τη βόλτα με το ποδήλατό τους.

Με εκκίνηση  στις 10.30 το πρωί από τη γωνία Πειραιώς και Θεσσαλονίκης ακολουθούμε τη διαδρομή  δεξιά στην Ερμού (πεζόδρομος), δεξιά στην Απ. Παύλου, δεξιά στην Ακάμαντος, αριστερά στην Τρώων, αριστερά στην Κυκλώπων, αριστερά στην Ατρέως, δεξιά στην Θεσσαλονίκης (κάτω από την γέφυρα) και συνεχίζουμε στον ποδηλατόδρομο Θεσσαλονίκης έως το τέλος του.

Η δράση αποσκοπεί στην ένταξη της καθημερινής χρήσης ποδηλάτου στις γειτονιές της Αθήνας, εκεί όπου ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι χαμηλότερος, όπως και οι ταχύτητες των οχημάτων. Όταν κάποιος κινείται σε επίπεδο γειτονιάς, προκειμένου να πάει για τα καθημερινά ψώνια του, για καφέ ή στο γυμναστήριο, οι αποστάσεις που καλείται να καλύψει είναι συνήθως από 500 μέτρα έως 2 χιλιόμετρα. Αποστάσεις δηλαδή που είναι εύκολο, πρακτικό και λογικό να τις κάνει με το ποδήλατο. Αρκεί να το εντάξει στις επιλογές του!

Στους στόχους της δράσης που θα ολοκληρωθεί  την Άνοιξη του 2017 περιλαμβάνονται η προώθηση και ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου σε τοπικό επίπεδο, στα 7 Κοινοτικά διαμερίσματα του δήμου Αθηναίων, η ανάδειξή του ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης για μικρές αποστάσεις, η αύξηση του αριθμού των χρηστών ποδηλάτου στους δρόμους που θα έχει ως επακόλουθο και την ύπαρξη μεγαλύτερης ασφάλειας για τους δημότες και τη μείωση των ταχυτήτων των αυτοκινήτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ