- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ως αντισυνταγματική και παράνομη ζητά να ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η παύση από τα καθήκοντα της η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου η οποία και κατέθεσε στο ανώτατο δικαστήριο σχετική προσφυγή.
Η Κατερίνα Σαββαΐδου που παύθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου επικαλείται και παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης του Ανθρώπου βάλλοντας κατά της απόφασης της κυβέρνησης να την παύσει από τα καθήκοντά της.
Στην προσφυγή της, υποστηρίζει ότι ναι μεν οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου είναι πολιτικές και δεν μπορούν να ελεγχθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως προς τη νομιμότητα τους, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η κυβερνητική αυτή πράξη έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ατομικής διοικητικής πράξης, καθώς αφορά συγκεκριμένο πρόσωπο και ρυθμίζει αρνητικά την υπηρεσιακή της κατάσταση.
Ακόμη, η Κατερίνα Σαββαΐδου αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι παραβιάσθηκε το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο κατοχυρώνεται από την ΕΣΔΑ και από το Σύνταγμα.
Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος της Κ. Σαββαΐδου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περιλαμβάνει συνολικά πέντε επίπεδα κινδύνου
Παρά την αναμενόμενη κακοκαιρία
Στο σημείο 22 πυροσβέστες με 7 οχήματα - Αναφέρονται εκρήξεις και επέκταση της φωτιάς
Η παρέμβασή του αποδείχτηκε καθοριστική
Εντάσσεται στο Youth Climate Action Fund για την ενίσχυση της βιωσιμότητας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δυνάμεις της Πυροσβεστική παραμένουν στο σημείο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο φόβος των προστίμων τα 90,100 και 110 km/h
Επιχειρούν χερσαίες δυνάμεις, σηκώθηκαν εναέρια μέσα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές ανηλίκων στα νοσοκομεία
Τι αναφέρει διεθνής μελέτη
Τι ισχύει για Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας, Μασούτης, MyMarket και Lidl
Το χρονικό του συμβάντος
Έχουν ανακοινωθεί 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.