- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Εν μέσω αντιδράσεων τα συσσίτια σε πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας (εικόνες)
Δυσφορία κατοίκων για τα συσσίτια του Ερυθρού Σταυρού
Στην πλατεία Βικτωρίας έχουν κατασκηνώσει μετανάστες και πρόσφυγες που φτάνουν στην Αθήνα από τα νησιά.
Σήμερα, ο Ερυθρός Σταυρός διένειμε τρόφιμα στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να παράσχει αξιοπρεπείς συνθήκες υποδοχής στους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες.
Όμως, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής αντέδρασαν εντόνως.
Κάποιοι κάτοικοι μάλιστα, είχαν από τη Δευτέρα αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ζητώντας του να μην πραγματοποιήσει τη διανομή.
«Δεν έχουμε πρόβλημα να δοθούν τρόφιμα, αλλά αυτό να γίνει σε οργανωμένο χώρο. Με τη δράση του αυτή ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός νομιμοποιεί τον παράνομο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί στην πλατεία Βικτωρίας» δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους η Ελένη Παπαδοπούλου, κάτοικος της περιοχής.
Η ίδια ισχυρίστηκε ότι ο Ερυθρός Σταυρός δεν είχε πάρει για τη διανομή σχετική άδεια από την Αστυνομία.
«Είχαμε πάρει κανονικά άδεια από το δήμο και την αστυνομία, ωστόσο δεν έχουμε καμία διάθεση να δημιουργήσουμε εντάσεις και προστριβές ούτε να έρθουμε σε σύγκρουση με τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Ως εκ τούτου έδωσα εντολή παρόμοιες δράσεις να μη συνεχιστούν στον ίδιο χώρο», δήλωσε από την πλευρά του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός.








Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έντρομοι διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν την Τροχαία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Βρέθηκε και δεύτερο πακέτο με 5 κιλά ναρκωτικών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο από την απελευθέρωσή του
Καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των δικαστικών Αρχών
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το χρονικό της τραγωδίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η πρόγνωση του Μeteo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.