- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ιταλία: Πολιτική θύελλα για τον Πίρλο και τις σχέσεις του με ρωσική στοιχηματική
O άλλοτε σταρ της σκουάντρα ατζούρα θα αναλάβει τα ηνία της
Ιταλία: Πολιτική θύελλα για τον Πίρλο και τις σχέσεις του με ρωσική στοιχηματική
Η πιθανή ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής Ιταλίας από τον Αντρέα Πίρλο προκαλεί πολιτικές αντιδράσεις στη χώρα, με επίκεντρο τις εμπορικές σχέσεις του παλαίμαχου διεθνή με ρωσική στοιχηματική εταιρεία.
Σύμφωνα με το Reuters, ο 47χρονος Πίρλο έχει αναδειχθεί σε βασικό υποψήφιο για να διαδεχθεί τον Τζενάρο Γκατούζο στον πάγκο της «σκουάντρα ατζούρα», μετά την απόφαση του Πεπ Γκουαρδιόλα να απορρίψει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη σχετική προοπτική.
Η υποψηφιότητα του Πίρλο, ωστόσο, έχει συναντήσει αντιδράσεις τόσο στον πολιτικό κόσμο όσο και στους κόλπους του ιταλικού ποδοσφαίρου, εξαιτίας της συνεργασίας του με τη ρωσική στοιχηματική Fonbet.
Ο Πίρλο υπέγραψε τον περασμένο Οκτώβριο συμφωνία για να γίνει παγκόσμιος πρεσβευτής της εταιρείας. Η συνεργασία βρέθηκε ακόμη περισσότερο στο επίκεντρο όταν εμφανίστηκε μαζί με τον πρώην συμπαίκτη του στην εθνική Ιταλίας Μάρκο Ματεράτσι στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, σε εκδήλωση που είχε διοργανώσει η εταιρεία.
Η παρουσία τους προκάλεσε επικρίσεις, καθώς η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη αεροπορικές επιθέσεις στην Ουκρανία.
Ο ίδιος ο Πίρλο έχει απορρίψει την πολιτική διάσταση της επίσκεψής του, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία του στη Μόσχα ήταν αποκλειστικά επαγγελματική και δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα.
Η ιταλική ομοσπονδία εξετάζει την υπόθεση
Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FIGC) απέφυγε να σχολιάσει επισήμως το θέμα στο Reuters. Πηγή με γνώση της υπόθεσης ανέφερε, ωστόσο, ότι οι σχέσεις του Πίρλο με τη Ρωσία αξιολογούνται και ότι το ζήτημα παραμένει ανοιχτό.
Η υπόθεση αποτελεί ένα από τα πρώτα δύσκολα ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί ο νέος πρόεδρος της FIGC, Τζοβάνι Μαλαγκό, ο οποίος εξελέγη με αποστολή την αναδιοργάνωση του ιταλικού ποδοσφαίρου μετά την τρίτη διαδοχική αποτυχία της εθνικής ομάδας να προκριθεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Υπέρ της επιλογής Πίρλο φέρεται να τάσσεται ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Πάολο Μαλντίνι. Οι αντιδράσεις από την πολιτική σκηνή, όμως, περιπλέκουν την κατάσταση.
«Η επιλογή Πίρλο κινείται προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση»
Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πίνα Πιτσιέρνο υποστήριξε ότι η επιλογή του πρώην άσου της Γιουβέντους και της Μίλαν δεν συμβαδίζει με την αλλαγή που χρειάζεται το ιταλικό ποδόσφαιρο.
Όπως ανέφερε, μετά ακόμη μία αποτυχία πρόκρισης στο Μουντιάλ, το ιταλικό ποδόσφαιρο χρειαζόταν μια «πολιτιστική, ηθική και διοικητική επανάσταση», εκτιμώντας ότι η επιλογή του Πίρλο κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Ακόμη πιο χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του προέδρου της ιταλικής Γερουσίας, Ινιάτσιο Λα Ρούσα.
«Ο Θεός να μας βοηθήσει», απάντησε όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο ANSA για το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Πίρλο την εθνική Ιταλίας.
Ο Λα Ρούσα διευκρίνισε ότι θεωρεί τον Πίρλο σπουδαίο ποδοσφαιριστή, εξέφρασε όμως σοβαρές επιφυλάξεις για την προπονητική επιλογή. «Ως προπονητής, είναι ένα άλμα στο σκοτάδι», ανέφερε.
Ο επικεφαλής του κεντρώου κόμματος Azione, Κάρλο Καλέντα, επικεντρώθηκε ευθέως στις σχέσεις του Πίρλο με τη Ρωσία.
«Όποιος προωθεί ή έχει προωθήσει τη Ρωσία μετά το 2022 δεν θα πρέπει να κατέχει εθνικό αξίωμα», δήλωσε.
Ο Πίρλο, ο οποίος κατέκτησε ως ποδοσφαιριστής το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 με την Ιταλία, εργάζεται σήμερα στην United FC του Ντουμπάι. Το εάν θα επιστρέψει στην εθνική ομάδα, αυτή τη φορά από τον πάγκο, εξαρτάται πλέον όχι μόνο από τις ποδοσφαιρικές αποφάσεις της ομοσπονδίας αλλά και από το κατά πόσο οι σχέσεις του με τη ρωσική εταιρεία θα θεωρηθούν εμπόδιο για την ανάληψη μιας από τις πιο προβεβλημένες θέσεις του ιταλικού αθλητισμού.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν τολμούν πλέον να προχωρήσουν πέρα από την Αραβική Θάλασσα», αναφέρει σε αυτό το μήνυμά του
Η υπόθεση επτά μελών της αδελφότητας Chi Phi οδηγείται σε σώμα ενόρκων
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Το Mediapart δημοσίευσε ιδιωτικά μηνύματα που αποδίδει στον ηγέτη της γαλλικής Ακροδεξιάς
Είχε συμμετάσχει σε ραδιοφωνική εκπομπή, καλώντας τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα πρόληψης
Η Τεχεράνη αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή
Καταγγελίες για ποινές - χάδι
Η Ματίλντε Σιρακουζάνο εξετάζει το ενδεχόμενο μήνυσης
Ο πρίγκιπας της Ουαλίας φέρεται να έχει απορρίψει αρκετές προτάσεις
Η προειδοποίηση αφορά το Memorial Hall
Στο στόχαστρο του ο Μπάρακ Ομπάμα
Η ανάρτηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο τίτλος της διατηρείται εφ’ όρου ζωής
Η 63χρονη δικηγόρος τιμήθηκε για τους αγώνες της υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Από τη δημοσιογραφία και το BBC στη διεθνή επιτυχία
Το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης
Όταν ο βιαστής της εμφανίστηκε ως ο τέλειος σύντροφος
«Η αφόρητη ταλαιπωρία του παιδιού ήταν εμφανής» αναφέρεται στην απόφαση
Πώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός αναβάλουν τον χωρισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.