- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Η Παμ Μπόντι κατέθεσε στο Κογκρέσο για την υπόθεση Έπσταϊν
Κατηγορίες περί έλλειψης διαφάνειας εκ μέρους του Λευκού Οίκου
Η Παμ Μπόντι αναδείχθηκε σε κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης Έπσταϊν, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της, το 2025
Η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τραμπ, Παμ Μπόντι κατάθεσε σήμερα σε Επιτροπή του Κογκρέσου για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την υπόθεση Έπσταϊν, με φόντο τις συνεχείς κατηγορίες περί έλλειψης διαφάνειας εκ μέρους του Λευκού Οίκου.
Η Παμ Μπόντι, που απολύθηκε από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον Απρίλιο, μίλησε σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, κεκλεισμένων των θυρών. Οι Δημοκρατικοί, καθώς και θύματα του καταδικασμένου για σεξουαλικά αδικήματα χρηματιστή ζητούσαν να γίνει δημόσια ακρόαση.
Η αντιπαράθεση σχετικά με τη δημοσιοποίηση των εγγράφων της υπόθεσης Έπσταϊν ακολουθεί τον Τραμπ από την έναρξη της δεύτερης θητείας του. Πέρυσι, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος κάλεσε τους υποστηρικτές του να «ασχοληθούν με κάτι άλλο», την ώρα που τα αιτήματα για διαφάνεια γίνονταν ολοένα και πιο πιεστικά.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβεβαιώνει ότι έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που ήταν νομικά υποχρεωμένο να δημοσιοποιήσει.
«Φτάνουν τα ψέματα, φτάνουν οι προσπάθειες απόκρυψης. Είναι καιρός η Παμ Μπόντι να απαντήσει στις ερωτήσεις μας» ανέφερε πριν από την κατάθεση της πρώην υπουργού ο Δημοκρατικός βουλευτής Ρόμπερτ Γκαρσία, που είναι μέλος της ερευνητικής Επιτροπής.
Η Παμ Μπόντι αναδείχθηκε σε κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, αφού μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της, το 2025, ανακοίνωσε ότι η υποτιθέμενη λίστα των πελατών του Έπσταϊν «ήταν στο γραφείο της» και περίμενε την έγκριση για να τη δημοσιεύσει. Στη συνέχεια ωστόσο, το υπουργείο και το FBI είπαν δεν υπάρχει τέτοια λίστα και δεν σκόπευαν να δώσουν στη δημοσιότητα άλλες πληροφορίες.
Ο Τραμπ απέλυσε την Μπόντι τον Απρίλιο, σε μια περίοδο που εμφανιζόταν ενοχλημένος από την αδυναμία της υπουργού να ασκήσει διώξεις στους πολιτικούς αντιπάλους του, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης.
Θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα όπου κατέθετε η Μπόντι και καλούσαν την πρώην υπουργό να μιλήσει δημοσίως και ενόρκως.
Μόνο η απομαγνητοφώνηση των ερωταπαντήσεων θα δοθεί στη δημοσιότητα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απολύθηκε ένας από τους 7 κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό
Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλιμακώνει τις επιθέσεις σε όλη τη χώρα
Τι σημαίνει για τις τιμές
Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 18 Δεκεμβρίου
Ενόψει των εκλογών της 27ης Οκτωβρίου
Η Ένωση Ενοικιαστών δηλώνει ότι θα προχωρήσει κανονικά στις μαζικές κινητοποιήσεις του Σαββάτου
Η Σιμπέλ Σαβέλα επρόκειτο το βράδυ της Τρίτης να παραδώσει τη μικρή Βίβιαν στον πρώην σύζυγό της
Αξιωματούχος χαρακτήρισε τα τηλεοπτικά δίκτυα «επιδεικτικά και ανέντιμα»
Δακρυγόνα στο Στρασβούργο, πυροτεχνήματα κατά αστυνομικών στη Μασσαλία και πυρπολημένοι κάδοι στη Ρεν
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αντιδρούν στους κινδύνους που εγκυμονεί η νέα τεχνολογία
Πώς πείστηκε η Jane Doe να τους καταγγείλει
Έρευνες σε Γερμανία και εξωτερικό για την εξάρθρωση δικτύου παραγωγής ακροδεξιού υλικού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα
Για «προεκλογική προπαγάνδα» κάνει λόγο η Εκλογική Επιτροπή
Τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους ενώ η έρευνα ανοίγει ξανά
Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Λονδίνου και Αμπού Ντάμπι - Επενδύσεις δισεκατομμυρίων στο επίκεντρο
Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας
Ο ίδιος άνοιξε την πόρτα του πιλοτηρίου ενώ δεχόταν επίθεση
Ενοχλήθηκαν όταν τους απομάκρυναν
15 νταλίκες και 54 άλλα αυτοκίνητα ενεπλάκησαν στη σύγκρουση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.