- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Ελβετία: Ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ»
Τέσσερις οι τραυματίες
Επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Ελβετία - Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελβετία μετά από επίθεση με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Βίντερτουρ, κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα.
Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο, ωστόσο σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης ακούστηκε να φωνάζει «Αλλάχου Άκμπαρ» κατά τη διάρκεια του περιστατικού.
Πανικός και χάος στον τόπο της επίθεσης
Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές τρόμου την ώρα της επίθεσης στην Ελεβετία. Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα ελβετικά Μέσα δείχνουν έναν άνδρα να τρέχει έξω από τον σταθμό κρατώντας μαχαίρι και φωνάζοντας στα αραβικά.
«Όλοι ούρλιαζαν και έτρεχαν μακριά», ανέφερε μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο. Άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως είδε «έναν άνδρα με επίδεσμο στον λαιμό», ενώ, σύμφωνα με άλλες αναφορές, ένα άτομο βρισκόταν αιμόφυρτο στο έδαφος.
Ένας φοιτητής που είχε φτάσει στον σταθμό λίγο πριν από το περιστατικό δήλωσε ότι άκουσε τον δράστη να φωνάζει «πέντε ή έξι φορές πολύ έντονα και φορτισμένα “Αλλάχου Άκμπαρ”».
«Είδα μια ομάδα νηπιαγωγείου και περαστικούς να τρέχουν για να σωθούν. Πέρασαν απέναντι στον δρόμο και μετά επικράτησε σιωπή», περιέγραψε.
=Σύμφωνα με την εφημερίδα 20 Minuten, την ώρα της επίθεσης στην Ελβετία ομάδα μαθητών περνούσε από τον σταθμό, ενώ η δασκάλα τους φέρεται να στάθηκε μπροστά από τα παιδιά για να τα προστατεύσει.
BREAKING: Major police operation underway at Winterthur railway station in Switzerland after a knife attack reportedly left at least 4 people injured.
— Inside the conflict (@InsidConflict) May 28, 2026
Witnesses say the attacker shouted “Allahu Akbar” during the stabbing - Blick/20 Minuten pic.twitter.com/Zocr3OXOwf
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.