- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Νέο πλήγμα των ΗΠΑ σε σκάφος στον Ειρηνικό με δύο νεκρούς
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
ΗΠΑ: Δύο νεκροί σε επιχείρηση του στρατού κατά «ναρκοπλοίων» στον Ειρηνικό - Πληθαίνουν οι καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την κυβέρνηση Τραμπ.
Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή τον θάνατο δύο ακόμη ατόμων μετά από επίθεση σε σκάφος στον ανατολικό Ειρηνικό.
Το πλήγμα αποτελεί μέρος μιας σειράς θανατηφόρων επιχειρήσεων των ΗΠΑ που, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, στοχεύουν στη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών.
Η Νότια Διοίκηση των ΗΠΑ (SouthCom) γνωστοποίησε μέσω της πλατφόρμας X ότι ο στρατηγός Φράνσις Λ. Ντόνοβαν έδωσε την εντολή στην ειδική μονάδα δίωξης ναρκωτικών «Southern Spear» να πραγματοποιήσει το πλήγμα. Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την καταστροφή του μικρού σκάφους από έκρηξη.
On April 24, at the direction of #SOUTHCOM commander Gen. Francis L. Donovan, Joint Task Force Southern Spear conducted a lethal kinetic strike on a vessel operated by Designated Terrorist Organizations. Intelligence confirmed the vessel was transiting along known… pic.twitter.com/FRHwqXsHm2
— U.S. Southern Command (@Southcom) April 25, 2026
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η αμερικανική εκστρατεία στην Καραϊβική και τον Ειρηνικό έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 178 ανθρώπους. Ωστόσο, παραμένει ασαφές αν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν την εμπλοκή όλων των στόχων σε εγκληματικές δραστηριότητες.
Νομικοί εμπειρογνώμονες και αξιωματούχοι του ΟΗΕ υποστηρίζουν ότι οι επιθέσεις παραβιάζουν τόσο το αμερικανικό όσο και το διεθνές δίκαιο.
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ επιμένει στη νομιμότητα των πληγμάτων, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε «εμπόλεμη κατάσταση» με τα καρτέλ ναρκωτικών. Ο ίδιος ο Τραμπ δήλωσε πέρυσι ότι η εκστρατεία είναι απαραίτητη για την πρόληψη των θανάτων από υπερβολική δόση στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις ως «πράξη καλοσύνης».
Από την άλλη πλευρά, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η ACLU, ετοιμάζουν προσφυγές. Ο Τζαμίλ Ντάκουαρ, διευθυντής του προγράμματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της οργάνωσης, έκανε λόγο για «στυγνές δολοφονίες» και κάλεσε τη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να διερευνήσει την υπόθεση.
(Με πληροφορίες Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Πινγκ Πινγκ και Φου Σουάνγκ είναι οι νέοι «πρεσβευτές» της Κίνας
Σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και το Κατάρ
Ο ανιψιός της απολύθηκε απομακρύνθηκε από την θέση του επικεφαλής ασφάλειας των ακινήτων της
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τοπικούς αξιωματούχους για αμέλεια
Η 87χρονη ζούσε στο σπίτι επί 71 χρόνια - Χαμός σε όλη τη χώρα
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό ισχύει και για το Politico
Ξαφνική επίθεση φιλίας προς τη χώρα μας εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία των πληρωμάτων
Η TikToker χαρακτήρισε το μνημείο «μηχανή παραγωγής χρημάτων»
Μέτρα κατά της πρώην επικεφαλής του RT France για διασπορά προπαγάνδας
Πώς κατάφερε ο ιστορικός και συγγραφέας να εξοργίσει τους πάντες
Φέρεται να ήταν φρουρός στο Stalag 326 VI K, όπου κρατούνταν έως και 200.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου
Η 21χρονη Ταρανέχ Ραχίμι καταδικάστηκε σε θάνατο και η δίδυμη αδελφή της, Ρομίνα, σε 25 χρόνια φυλάκιση
«Παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη
Η σπάνια εξομολόγηση της γυναίκας του θρύλου της Formula 1
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.