- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έγινε διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Όλστερ της Βόρειας Ιρλανδίας
Ο σταρ του Χόλιγουντ είχε επισκεφτεί τη χώρα το 1966 όταν ήταν ακόμη άγνωστος
Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ρωτήθηκε αν εξακολουθεί να πιστεύει στην ελευθερία του λόγου, απαντώντας: «Φυσικά και πιστεύω»
Το Πανεπιστήμιο του Όλστερ στο Μπέλφαστ υποδέχτηκε τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ τη Δευτέρα και του απένειμε τιμητικό τίτλο διδάκτορα στον σταρ του Χόλιγουντ που αποφάσισε να ακολουθήσει πολιτική καριέρα. Το πανεπιστήμιο δήλωσε ότι το διδακτορικό του απονέμεται σε αναγνώριση της συμβολής του στη δημόσια υπηρεσία, την περιβαλλοντική υπεράσπιση και τις τέχνες.
Ο Σβαρτσενέγκερ δήλωσε στην εκδήλωση ότι η πρώτη του επίσκεψη στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας το 1966 ήταν μια «σημαντική» στιγμή για εκείνον, επειδή ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκε να μιλήσει δημόσια.
Ο αυστριακής καταγωγής σταρ του κινηματογράφου είπε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει αγγλικά εκείνη την εποχή και «παραλίγο να λιποθυμήσει» όταν του ζητήθηκε να απευθυνθεί στο πλήθος σε έναν διαγωνισμό bodybuilding.
Κατάφερε να μουρμουρίσει μερικές λέξεις με τη βοήθεια του οικοδεσπότη του και ενθουσιάστηκε που έλαβε όρθια χειροκροτήματα από το πλήθος για τις προσπάθειές του.
«Αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα στο Μπέλφαστ ήταν τόσο σημαντικό για μένα, επειδή κάθε φορά που κέρδιζα έναν διαγωνισμό πήγαινα στο μικρόφωνο», θυμήθηκε.
«Κάθε φορά έλεγα όλο και περισσότερα και όλο και περισσότερα, και τελικά δεν μπορούσαν να με κάνουν να το βουλώσω, μου αρέσει να μιλάω τόσο πολύ δημόσια».
«Παραπλανήθηκα» για να εκφωνήσω ομιλία
Η πρώτη επίσκεψη του Σβαρτσενέγκερ στη Βόρεια Ιρλανδία το 1966 ήρθε ως αποτέλεσμα πρόσκλησης από έναν τοπικό κριτή bodybuilding.
Φτάνοντας πάμφτωχος, ο τότε άγνωστος αθλητής είχε την άδεια να κοιμηθεί στο σπίτι του κριτή στο Ντάντοναλντ, όπου του προσέφεραν μια τηγανητή πατάτα Ulster.
Τη Δευτέρα, ο Σβαρτσενέγκερ αστειεύτηκε ότι «παραπλανήθηκε» για να επιστρέψει στο Μπέλφαστ κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης με τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη του πανεπιστημίου πριν από αρκετούς μήνες.
Ο σταρ του κινηματογράφου ρωτήθηκε αν εξακολουθεί να πιστεύει στην ελευθερία του λόγου, στο οποία απάντησε: «Φυσικά και πιστεύω».
Οι οικοδεσπότες του απάντησαν στη συνέχεια: «Ωραία, θα δώσετε μία ομιλία στις 30 Μαρτίου στο Μπέλφαστ».
«Έτσι, με εξαπάτησαν, δεν μπορούσα να ξεφύγω άλλο», γέλασε ο Σβαρτσενέγκερ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ισχύει για όλα τα πλοία, ανεξαρτήτως σημαίας - Αφορά όλη την ακτογραμμή
Από τις οικογενειακές παέγιες μέχρι τις οργανωμένες πλαζ στην Ιταλία
Το υλικό δεν έχει επαληθευτεί ανεξάρτητα
Τέλος 20% στα φορτία μέσω των Στενών του Ορμούζ
Επιθέσεις και εκφοβισμοί κατά του προσωπικού που διανέμει ζωτικής σημασίας εφόδια στους αμάχους
«Ίσως να μας ονομάσουμε και “φύλακες αγγέλους” των Στενών»
Έμεινε ακινητοποιημένη μετά από πτώση και κατάφερε να επιβιώσει πίνοντας νερό από τη βρύση
Λονδίνο και Βρυξέλλες στοχοποιούν για πρώτη φορά από κοινού τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών
Στόχος η προστασία των ανηλίκων από τους αλγόριθμους και η ασφαλέστερη πρόσβαση στο διαδίκτυο
Η Ευρώπη στρέφεται σε νέους προμηθευτές και αυξάνει την εγχώρια παραγωγή
Παρουσία Ζελένσκι και Μητσοτάκη η κρίσιμη συνάντηση υπό τον Μακρόν
Περίπου 8.000 στρέμματα είχαν καεί σήμερα το πρωί
Χωρίς τέλος η διαμάχη για τα Στενά του Ορμούζ
Δραματική αύξηση των θανάτων σε 27 ευρωπαϊκές χώρες
Πολίτες κρύφτηκαν στην τουαλέτα για να σωθούν, αλλά δεν κατάφεραν να βγουν ποτέ
Ο αγαπημένος ηθοποιός του Jurassic Park είχε αποκαλύψει τη μάχη του με τον καρκίνο
Οι δύο άνδρες δηλώνουν ότι προσλήφθηκαν λίγες ημέρες πριν τη ληστεία και ότι δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται σήμερα τα κλεμμένα κοσμήματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.