- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: «Όχι» σε σενάρια ύφεσης για την ευρωζώνη
Ο Βιλερουά ντε Γκαλό καθησυχάζει για την οικονομία παρά την ενεργειακή αβεβαιότητα
Ο Βιλρουά ντε Γκαλό αποκλείει την ύφεση στην ευρωζώνη - Τα σενάρια της ΕΚΤ προβλέπουν ανθεκτικότητα παρά τις υψηλές τιμές στο πετρέλαιο
Τα σενάρια που σχεδιάζονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν προβλέπουν ύφεση στην ευρωζώνη, υπογράμμισε σήμερα ο διοικητής της κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, απαντώντας σε ερώτηση του ιστότοπου Boursorama.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δημοσιοποίησε χθες, Πέμπτη, «τρία σενάρια», «ακόμα και ένα τέταρτο που είναι ένα πιο αισιόδοξο σενάριο», υπενθύμισε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού.
«Σε αυτά τα διαφορετικά σενάρια, δεν υπάρχει ύφεση, το υπογραμμίζω», δήλωσε ερωτηθείς από τον Boursorama σχετικά με τις επιπτώσεις από μια πετρελαϊκή τιμή «σταθερά πέραν των 120 δολαρίων».
«Και εν παρόδω, άκουσα πολύ τη λέξη στασιμοπληθωρισμός, που θα ήταν ταυτόχρονα μια στασιμότητα της δραστηριότητας και μετά ένας μόνιμος πληθωρισμός. Δεν πρόκειται γι' αυτό», επέμεινε ο Βιλερουά ντε Γκαλό.
«Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι οι τιμές της ενέργειας, είναι μόνο ένα μέρος του πληθωρισμού, του δείκτη τιμών καταναλωτή. Στη Γαλλία επιβαρύνει 9%, ποσοστό από το οποίο, θα σας εκπλήξω, μόνο κατά 4% τα πετρελαϊκά προϊόντα, περιλαμβανομένων των τιμών στην αντλία», συνέχισε.
«Αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό, είναι να αποφύγουμε τη διάχυση στο υπόλοιπο της κατανάλωσης», υπενθύμισε ο διοικητής.
Η ΕΚΤ διατήρησε χθες, Πέμπτη, το βασικό επιτόκιό της στο 2%, παρά την άνοδο των τιμών που συνδέεται με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, επισημαίνοντας ωστόσο «την αβεβαιότητα που περιβάλλει τις προοπτικές, δημιουργώντας κινδύνους ανόδου του πληθωρισμού και κινδύνους μείωσης της οικονομικής ανάπτυξης».
«Το μήνυμα είναι να είμαστε σε εγρήγορση», σχολίασε ο Βιλερουά ντε Γκαλό την επομένη αυτής της απόφασης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Σήμερα ήταν το πρώτο βήμα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο
Η αντιπαράθεση φέρεται να διήρκεσε αρκετά λεπτά, με το βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τέταρτο νεκρό παιδί τις τελευταίες μέρες στη Γαλλία
Αισιοδοξία για τερματισμό των εχθροπραξιών
Ο Ντόναλντ Τραμπ βάζει πάλι στο στόχαστρο την Ευρώπη
To συγκινητικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ένα από τα drones έπληξε το κατάστρωμα φορτηγού πλοίου, ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν τα υπόλοιπα τρία
Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και πέντε ετών
Ολόκληρη η κροατική ακτή της Αδριατικής βρίσκεται ήδη σε κόκκινο συναγερμό
Η αστυνομία εμπόδισε τους περαστικούς να τραβήξουν φωτογραφίες
«Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ αντάξιος του ανθρώπου», είπε χαρακτηριστικά ο ποντίφικας
Τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της οικογένειας που ταξίδεψε από τη Γερμανία για διακοπές
Όλα όσα «απαγορεύουν» τον κλιματισμό στη χώρα, τη στιγμή που ο καύσωνας βασανίζει τους Γάλλους
Σφοδρή επίθεσή με drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
Οι τραυματίες ανέρχονται σε 2.980
Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του αρπακτικού από την εμβρόντητη σύντροφό του που άλλο έψαχνε και άλλο βρήκε
Ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασίας, δεκάδες νεκροί και «κόκκινοι» συναγερμοί συνθέτουν το σκηνικό της κρίσης στη Γηραιά Ήπειρο
Μετά από έκκληση της γαλλικής αστυνομίας
Φόβοι ότι οι νεκροί από τον διπλό σεισμό είναι χιλιάδες
Σε πύρινο κλοιό η γηραιά ήπειρος, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου για 7 στους 10 Ευρωπαίους πολίτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.