- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Έχω απόλυτο δικαίωμα να επαναφέρω σε ισχύ τους τελωνειακούς δασμούς
Η Ουάσιγκτον άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα
Ο Ντόναλντ Τραμπ τοποθετήθηκε μέσω Truth Social για τους τελωνειακούς δασμούς
Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες Κυριακή ότι έχει το «απόλυτο δικαίωμα» να επαναφέρει σε ισχύ τους τελωνειακούς δασμούς του, μέρος των οποίων ακυρώθηκε έπειτα από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
«Έχω το απόλυτο δικαίωμα να χρεώνω (τελωνειακούς) δασμούς με άλλη μορφή κι έχω ήδη αρχίσει να το κάνω», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Truth Social, προφανώς αναφερόμενος στις «έρευνες» για εμπορικά ζητήματα που έχει αρχίσει να διενεργεί η κυβέρνησή του και καθώς έχει προχωρήσει στην επιβολή γενικού τελωνειακού δασμού 10% με εκτελεστικό διάταγμα.
Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα, για να επαληθεύσει ενδεχόμενες παραλείψεις στον αγώνα εναντίον της καταναγκαστικής εργασίας που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την επιβολή νέων τελωνειακών δασμών σε βάρος 60 κρατών, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κίνας και της Ιαπωνίας.
Η τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ έγινε μερικές ώρες αφού το Πεκίνο πίεσε τις ΗΠΑ να «διορθώσουν αμέσως τις εσφαλμένες ενέργειές (τους)» σε ό,τι αφορά το εμπόριο, ενώ διεξάγεται νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δυο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη. Οι έρευνες αυτές είναι ενέργεια «εντελώς μονομερής», «αυθαίρετη» και «μεροληπτική», αποκαλύπτουν πως ασκείται πολιτική «προστατευτισμού», τόνισε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.
Αξιωματούχοι των δυο πλευρών συναντήθηκαν το σαββατοκύριακο στο Παρίσι για να προσπαθήσουν να επιλύσουν διμερείς διενέξεις για το εμπόριο που πυροδότησαν το 2025 πικρή σύγκρουση, προτού συμφωνηθεί ανακωχή τον Οκτώβριο. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε την 20ή Φεβρουαρίου το σύνολο των τελωνειακών δασμών ευρείας εμβέλειας που είχε επιβάλει ο πρόεδρος Τραμπ, που αντιδρώντας υπέγραψε αμέσως εκτελεστικό διάταγμα με τον οποίο επιβλήθηκε γενικός δασμός 10%.
«Το δικαστήριο γνώριζε τη θέση μου, ήξερε πόσο πολύ ήθελα αυτή τη νίκη για τη χώρα μας, και παρ’ όλ’ αυτά αποφάσισε να χαρίσει, δυνητικά, τρισεκατομμύρια δολάρια σε χώρες και σε εταιρείες που εκμεταλλεύονταν τις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες», εξεμάνη ο κ. Τραμπ. Οι νέες σινοαμερικανικές συνομιλίες υποτίθεται πως θα αποτελούσαν το πρελούδιο της επίσημης επίσκεψης που έχει αναγγείλει ότι θα κάνει στην Κίνα ο πρόεδρος Τραμπ στα τέλη του Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου - ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Πεκίνο επισήμως μέχρι σήμερα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές
Οι καρφίτσες που είχε στο πέτο του
Η Ουάσιγκτον άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Συνελήφθη ο δράστης - Ερευνώνται καταγγελίες για αντι-ισλαμικά συνθήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.