- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιατί ο «προοδευτικός» κόΖμος της χώρας δεν συμπαρίσταται στους εξεγερμένους Ιρανούς;
Το μόνο που θέλουν οι υποκριτές που αυτοαποκαλούνται «προοδευτικοί» είναι και το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι τα συμφέροντα των αντιδημοκρατικών δυνάμεων του πλανήτη
Γιατί ο «προοδευτικός» κόσμος της Ελλάδας αγνοεί την εξέγερση στο Ιράν
Παρότι δεν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι σίγουρα αξιοσημείωτη η αδιαφορία του «προοδευτικού» κόΖμου της χώρας στην εξέγερση των Ιρανών. Οι τάχα ευαίσθητοι συμπολίτες, αυτοί που σε κάθε ευκαιρία επιδεικνύουν την έγνοια τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο, αυτοί που μας ζάλισαν τον έρωτα με τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον «παλαιστινιακό λαό», αυτοί που έσπευσαν να συμπαρασταθούν μέχρι και στον Μαδούρο, σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά σε μια λαϊκή εξέγερση και μάλιστα εναντίον ενός θεοκρατικού καθεστώτος στο οποίο θα έπρεπε να είναι σφόδρα αντίθετοι με δεδομένη την αντικληρική και αντιθρησκευτική ρητορική τους.
Με βάση τα δεδομένα της εξέγερσης ο «προοδευτικός» κόΖμος της χώρας θα έπρεπε να έχει γεμίσει την πλατεία Συντάγματος και οι «με τον Άνθρωπο» συμπολίτες με υψωμένες τις γροθιές τους να διαδηλώνουν υπέρ των εξεγερμένων. Η εξέγερση είναι λαϊκή, το καθεστώς είναι θεοκρατικό, με τις γυναίκες να υφίστανται φοβερές διακρίσεις, η καταστολή είναι βίαιη (τώρα που γράφω οι νεκροί είναι καμιά 50αρια)… όλα όσα συγκινούν τους ευαίσθητους συμπολίτες μας είναι εκεί. Όλα; Όχι ακριβώς. Λείπει το μόνο που έχει σημασία για τους αυτοαποκαλούμενους «προοδευτικούς»: το μίσος για τη Δύση και το συμφέρον της Ρωσίας ή/και της Τουρκίας.
Βλέπετε, οι υποκριτές που αυτοαποκαλούνται «προοδευτικοί» δεν νοιάζονται ούτε για λαούς, ούτε για δικαιώματα, ούτε για ισότητες, ούτε για νεκρούς. Δεν θέλουν να πολεμήσουν ούτε την καταπίεση, ούτε την αδικία, ούτε την ανισότητα. Το μόνο που θέλουν να πολεμήσουν είναι η Δύση και το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι τα συμφέροντα των αντιδημοκρατικών δυνάμεων του πλανήτη. Όσο και να σπάσετε το κεφάλι σας δεν θα βρείτε περίπτωση στην οποία ο προοδευτικός κόΖμος να διαδήλωσε για οποιονδήποτε δεν είχε τη στήριξη της Ρωσίας ή/και της Τουρκίας ή/και ισλαμικών θεοκρατικών καθεστώτων.
Συνεπώς η απάντηση στην ερώτηση του τίτλου είναι απλή: ο «προοδευτικός» κόΖμος της χώρας αποτελείται από υποκριτές, που το μόνο που πραγματικά τους ενοχλεί είναι η Δύση και η δημοκρατία που καλώς ή κακώς (και παρά τις προσπάθειές τους) μόνο στη Δύση ευδοκιμεί. Οι Ιρανοί δεν εξυπηρετούν ούτε το αντιδυτικό-αντιδημοκρατικό τους μένος ούτε τα συμφέροντα της Ρωσίας και της Τουρκίας. Γιατί, λοιπόν, να τους συμπαρασταθούν; Και μπράβο τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια
. Πρόκειται για το έργο «Αφήστε τα μικρά παιδιά να έρθουν σε μένα»
Aγγελίες με λούτρινα παιχνίδια προκάλεσαν κινητοποίηση των αρχών
Το «Citizen Vigilante», σε σκηνοθεσία του Γερμανού Ούβε Μπολ
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εφαρμογή FoodNeverComes,
Οι εικόνες με άδεια ράφια έκαναν γρήγορα τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Ο πύργος, ύψους 189 μέτρων, αγοράστηκε πέρυσι έναντι 275 εκατομμυρίων λιρών
H υπόθεση ήταν «από τις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής του»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μετέφερε ομάδα αλεξιπτωτιστών
Πού βασίζεται η ανάλυση του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων
Ανείπωτο πένθος για τον Λούκας Τρέχο - Είχε αγωνιστεί για αρκετά χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα
Νέοι θάνατοι και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών
«Αυτήν την ώρα, κάθε ζωή είναι πηγή ελπίδας», έγραψε η προσωρινή πρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες
Ιούνιος 1976: αεροπειρατεία Παλαιστινίων και Ισραηλινοί κομάντος
Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά
Κλιμάκωση και πάλι στη Μέση Ανατολή, μετά τις επιθέσεις εναντίον ιρανικών στόχων στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ
Η ανακοίνωση του Σέρβου προέδρου έρχεται έπειτα από ενάμιση χρόνο μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων
Ο ηγέτης της οργάνωσης δηλώνει ότι η ένοπλη αντίσταση θα συνεχιστεί
Τα μηνύματα φέρεται να αποκαλύπτουν δύο συναντήσεις το 2009
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.