- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δανία: Η χώρα απαγορεύει τη χρήση μπούρκας και νικάμπ σε σχολεία και πανεπιστήμια
Η Κοπεγχάγη ακολουθεί εδώ και χρόνια σκληρή γραμμή στο θέμα της μετανάστευσης και της ενσωμάτωσης
Τον Αύγουστο του 2018, νόμος που απαγορεύει την κάλυψη του προσώπου σε δημόσιους χώρους τέθηκε σε ισχύ στη Δανία
Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να επεκτείνει την απαγόρευση της χρήσης νικάμπ και μπούρκας σε δημόσιους χώρους, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια της χώρας.
«Η μπούρκα, η νικάμπ ή άλλα είδη ένδυσης που καλύπτουν το πρόσωπο των ανθρώπων δεν έχουν θέση μέσα σε μια αίθουσα διδασκαλίας της Δανίας. Υπάρχει ήδη η απαγόρευση της κάλυψης του προσώπου στους δημόσιους χώρους και αυτή πρέπει ασφαλώς να εφαρμόζεται επίσης στα εκπαιδευτικά ιδρύματα», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης Ράσμους Στόκλουντ.
Η Δανία ακολουθεί εδώ και αρκετά χρόνια μια σκληρή γραμμή στο θέμα της μετανάστευσης και της ενσωμάτωσης.
Τον Αύγουστο του 2018, νόμος που απαγορεύει την κάλυψη του προσώπου σε δημόσιους χώρους τέθηκε σε ισχύ στη χώρα: κάθε άτομο που φορά είδος ένδυσης που κρύβει το πρόσωπο κινδυνεύει με πρόστιμο.
Ο νόμος αυτός αποδοκιμάζεται από τους επικριτές του για τον μεροληπτικό χαρακτήρα του απέναντι σε μια θρησκευτική ομάδα, καθώς και για τη παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελεύθερης επιλογής των γυναικών.
«Με αυτό το νομοσχέδιο, στέλνουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα, κυρίως στα κορίτσια και στις γυναίκες που προέρχονται από περιβάλλοντα μεταναστών, για να τους πούμε ότι τις στηρίζουμε στον αγώνα τους κατά της κουλτούρας της τιμής και των άκαμπτων προτύπων», τόνισε ο Στόκλουντ.
Ο εκπρόσωπος του φιλελεύθερου κόμματος, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού, ο Χανς Άντερσεν, έκρινε επίσης ότι «αντίκειται στις αξίες της Δανίας τα κορίτσια και οι γυναίκες να καλύπτονται πλήρως μέσα σε τάξεις όπου ο δάσκαλος δεν μπορεί να δει τα πρόσωπα αυτών τους οποίους διδάσκει».
Το νομοσχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2026.
Αλλού στην Ευρώπη, η Αυστρία απαγόρευσε στις 11 Δεκεμβρίου την ισλαμική μαντίλα για τα κορίτσια που είναι μικρότερα των 14 ετών. Ο νόμος εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, εκτός από τους οικολόγους που τον έκριναν αντισυνταγματικό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας
Η Άγκυρα θα πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας
Ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας διώκεται για τρομοκρατία που συνδέεται με τα ναρκωτικά
Η συζήτηση άνοιξε μετά την ανανέωση της κυβερνητικής πρωτοβουλίας «Cool Biz»
Ο 26χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για αντίσταση κατά της σύλληψης
Εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας συγκαταλέγονται ανάμεσα στα θύματα
Η επιχείρηση διάσωσης κράτησε πολλές ώρες και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης, όταν και ανασύρθηκε η σορός
Η συζήτηση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα σε μια χώρα γνωστή για τις εξαντλητικές ώρες εργασίας
Ένας εξ΄ αυτών χρειάστηκε οξυγόνο
Πολύ σοβαρές καταγγελίες από Ιταλούς ακτιβιστές
Η οικογένεια της ηθοποιού καταγόταν από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας
Η πρωτοβουλία φέρει το όνομα της κλασικής αμερικανικής ταινίας «The Big Chill»
Μια νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της και τρία ακόμη άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο
Η αστυνομία περίμενε τους επιβάτες στο αεροδρόμιο
Στους πιθανούς στόχους περιλαμβάνονται εγκαταστάσεις δίπλα ή μέσα στην Τεχεράνη
Την οποία χαρακτήρισε «ιστορικά ακριβή» και απόλυτα πιστή στο πρωτότυπο έργο
Μια ιστορική ανατομία του αμερικανικού λαϊκισμού
H εταιρεία χαρακτήρισε το συμβάν «πρωτοφανές περιστατικό κυβερνοασφάλειας»
Άδεια ράφια στη Βρετανία
Χωρίς τέλος η κόντρα του δημάρχου Νέας Υόρκης με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.