Κοσμος

Βερόνα: Ανατίναξαν κτίριο για να μην τους κάνουν έξωση - Νεκροί τρεις καραμπινιέροι

Η έκρηξη έγινε αισθητή σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συντρίμμια του κτιρίου που ανατίναξε 60χρονη στη Βερόνα
Βερόνα: Ανατίναξαν κτίριο για να μην τους κάνουν έξωση - Νεκροί τρεις καραμπινιέροι © Χ / Tg1

Όσα έχουν γίνει γνωστά για την τραγωδία στη Βερόνα

Τρεις καραμπινιέροι σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (14.10) στο Καστέλ Ντ΄Ατσάνο, σε αγροικία έξω από τη Βερόνα της βόρειας Ιταλίας. Οι καραμπινιέροι, μαζί με άλλους συναδέλφους τους και αστυνομικούς, είχαν μεταβεί στην περιοχή για την εκτέλεση έξωσης σε διώροφο κτίριο στο οποίο βρίσκονταν τρεις άνθρωποι, οι οποίοι είχαν κάνει κατάληψη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξαιτίας έκρηξης που προκάλεσε μια γυναίκα 60 ετών, το κτίριο στη Βερόνα κατέρρευσε, καταπλακώνοντας τους τρεις καραμπινιέρους. Τραυματίσθηκαν άλλοι 11 αστυνομικοί και καραμπινιέροι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η ζωή τους, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν διατρέχει κίνδυνο.

Βερόνα: Χρησιμοποίησαν φιάλες υγραερίου

Η έκρηξη φέρεται να προκλήθηκε από φιάλες φυσικού αερίου και έγινε αισθητή σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων. Στο εσωτερικό του σπιτιού υπήρχαν τουλάχιστον πέντε φιάλες υγραερίου οι οποίες ήταν ανοικτές, ενώ βρέθηκαν και βόμβες μολότοφ. Η 60χρονη η οποία προκάλεσε τη φονική έκρηξη μεταφέρθηκε επίσης με τραύματα στο νοσοκομείο, όπως και ένας από τους δυο άνδρες που ζούσε μαζί της. Ο αδελφός του, ο οποίος διέμενε επίσης στη διώροφη αγροικία, εγκατέλειψε την περιοχή και καταζητείται.

«Πρόκειται για δραματικό συμβάν. Η έκρηξη, όπως φαίνεται, οφείλεται σε ηθελημένη διαρροή φυσικού αερίου. Δεν ήθελαν να φύγουν από το σπίτι, στο οποίο είχαν κάνει κατάληψη, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα είχαμε μια τόσο ακραία εξέλιξη», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY