- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνελήφθη στη Γεωργία ο απατεώνας του Tinder Σιμόν Λεβίεφ - Γνωστός από το ντοκιμαντέρ του Netflix
Κατηγορείται για οικονομικά εγκλήματα δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων
Ο «Tinder Swindler» Σιμόν Λεβίεφ συνελήφθη στη Γεωργία μετά από αίτημα της Interpol - Είχε εξαπατήσει γυναίκες αποσπώντας πάνω από 10 εκατ. δολάρια.
Ένας καταδικασμένος απατεώνας, που έγινε γνωστός από το δημοφιλές ντοκιμαντέρ του Netflix το 2022 με τίτλο The Tinder Swindler, συνελήφθη στη Γεωργία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Ο Ισραηλινός Σιμόν Λεβίεφ (πραγματικό όνομα: Σιμόν Γεχούντα Χαγιούτ), ο οποίος εξαπατούσε γυναίκες στο Tinder παριστάνοντας τον πλούσιο κληρονόμο, συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μπατούμι, στα νοτιοδυτικά της χώρας, έπειτα από αίτημα της Interpol, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας.
Ο 34χρονος Λεβίεφ έγινε διαβόητος όταν ένα ερευνητικό ντοκιμαντέρ αποκάλυψε σειρά από απάτες και οικονομικά εγκλήματα ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων.
Φέρεται να παρουσιαζόταν ως πλούσιος κληρονόμος διαμαντοβιομήχανου στην εφαρμογή γνωριμιών Tinder, εξαπατώντας γυναίκες ώστε να του δανείσουν μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν επέστρεψε ποτέ. Ο ίδιος στο παρελθόν έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.
Οι αρχές δεν αποκάλυψαν άμεσα τους λόγους της νέας σύλληψής του. Το 2019 είχε καταδικαστεί για τέσσερις υποθέσεις απάτης και είχε καταδικαστεί σε 15 μήνες φυλάκιση, εκ των οποίων εξέτισε μόνο πέντε.
Από το 2017 έως το 2019, ο Λεβίεφ εξαπατούσε γυναίκες δημιουργώντας ψεύτικη διαδικτυακή ταυτότητα, με πολυτελή ταξίδια και δώρα, ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Στη συνέχεια ισχυριζόταν ότι τον κυνηγούσαν «εχθροί» και ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά.
Η Σεσίλιε Φιέλχοϊ, μία από τις γυναίκες που μίλησαν στο ντοκιμαντέρ, δήλωσε ότι του έδωσε πάνω από 270.000 δολάρια. Άλλη γυναίκα, η Ιρέν Τράνοβ, τον μήνυσε το 2023 στο Ισραήλ ζητώντας 414.000 σεκέλ (91.000 λίρες).
Πρώην σύντροφός του, η Κέιτ Κόνλιν, τον κατηγόρησε για συναισθηματική και σωματική κακοποίηση. Ο Λεβίεφ απέρριψε τις κατηγορίες λέγοντας ότι ποτέ δεν άσκησε βία σε γυναίκα.
Το ντοκιμαντέρ The Tinder Swindler έγινε η πιο δημοφιλής παραγωγή του Netflix σε 90 χώρες μετά την κυκλοφορία του τον Φεβρουάριο του 2022.
(Με πληροφορίες του BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκεχειρία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, θα διαρκέσει από το Σάββατο έως τη Δευτέρα
Οι έφηβοι υπέστησαν ελαφρά τραύματα και αναμένεται να πάρουν σύντομα εξιτήριο από το νοσοκομείο
Παρέμβαση της Αθήνας στον ΟΗΕ - Καταδίκη της βίας των εποίκων και στήριξη της λύσης των δύο κρατών
Δημιούργησε ψεύτικο προφίλ μετά τον χωρισμό τους- Έστελνε άνδρες στο σπίτι της γυναίκας
«Παγώστε» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι
Η μητέρα της παρουσιάστριας αγνοείται από τις 31 Ιανουαρίου
Δεκάδες χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν σε γερμανικές πόλεις κατά της πιθανής επιστροφής στράτευσης
Νέες «σποραδικές συγκρούσεις» στα Στενά του Ορμούζ
Πλήγμα για την πρωθυπουργό Φρεντέρικσεν
Ο Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα αρχεία δεκαετιών με UAP, με μαρτυρίες και βίντεο και από Ελλάδα
Δασμοί, πόλεμοι και Γροιλανδία χαλάνε την εικόνα των ΗΠΑ
Δορυφορικές εικόνες δείχνουν μεγάλη κηλίδα κοντά στον βασικό πετρελαϊκό κόμβο του Ιράν
Το Reform Party κερδίζει έδαφος, εντείνοντας την πίεση προς τον Κιρ Στάρμερ
Η Ουάσινγκτον αναμένει εντός της ημέρας απάντηση από την Τεχεράνη
Η γυναίκα επέβαινε στην ίδια πτήση με ασθενή που πέθανε στο Γιοχάνεσμπουργκ
Φέρεται επίσης να τον δάγκωσε σε διάφορα σημεία του σώματος
Νέα ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών - Ο Τραμπ επιμένει πως η συμφωνία κατάπαυσης πυρός παραμένει σε ισχύ
Η πρώτη παρτίδα που αναρτήθηκε σε ειδική ιστοσελίδα του Πενταγώνου αποτελείται από 162 φακέλους
Η στήριξη στην ΕΕ ενισχύεται πανευρωπαϊκά, αλλά η ελληνική κοινή γνώμη παραμένει επιφυλακτική
Οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες στη Ζίντσιχ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.