- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Περιστέρια-εφιάλτης στη Ρώμη: Δήμαρχος απαγόρευσε το τάισμα μετά από καταγγελίες
Εξαγριωμένοι οι γείτονες - Τα περιττώματα των πουλιών έχουν καλύψει ολόκληρο το κτίριο
Ρώμη: Απαγόρευση του δημάρχου σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια, μετά από διαμαρτυρίες γειτόνων για «κόλαση» λόγω υγειονομικού κινδύνου και αβάσταχτης δυσοσμίας
Ο δήμαρχος της Ρώμης διέταξε μια γυναίκα να σταματήσει να ταΐζει δεκάδες περιστέρια που έχουν κατακλύσει πολυκατοικία, έπειτα από οργισμένα παράπονα κατοίκων που μιλούν για «εφιάλτη αλά Χίτσκοκ» με φτερά και περιττώματα παντού.
Για μήνες, στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Βία Σπάρτακο 108 στη Ρώμη, η γυναίκα, που ο Τύπος αποκαλεί «Κυρία με τα Περιστέρια», τάιζε το σμήνος που βασάνιζε το κτίριο. Μετά από αλλεπάλληλα παράπονα για τις παχιές στρώσεις περιττωμάτων στους κοινόχρηστους χώρους, στις εισόδους και στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, οι αρχές εξέδωσαν εντολή που της απαγορεύει το τάισμα.
Η ίδια, μιλώντας στο Roma Today, είπε: «Είμαι ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων με την Ιταλική Ένωση Προστασίας Πτηνών. Σώζω ζώα σε ανάγκη· δεν ταΐζω για χόμπι».
Οι γείτονες, όμως, την καταγγέλλουν ότι συνεχίζει, δίνοντας σπόρους, ζαμπόν και κοτόπουλο. Ένας μάλιστα είπε στη Rai: «Μας κάνει τη ζωή κόλαση». Άλλοι μίλησαν για δρόμους «καλυμμένους με περιττώματα», μπαλκόνια εγκαταλελειμμένα και αβάσταχτη δυσοσμία.
Ο δημοτικός σύμβουλος Ρόκο Φεράρο προειδοποίησε ότι η κατάσταση έχει υποβαθμίσει την αξία των ακινήτων. Παρότι οι αρχές δεν έχουν αποδείξεις για κινδύνους υγείας, τόνισαν ότι αυτοί είναι υπαρκτοί.
Ο δήμαρχος Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι εξέδωσε διάταγμα που απαγορεύει την τροφοδοσία περιστεριών και άλλων άγριων πτηνών, επιβάλλοντας επίσης στους ιδιοκτήτες του διαμερίσματος να καθαρίσουν και να απολυμάνουν άμεσα τον χώρο. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, προβλέπεται επέμβαση των αρχών με τη συνδρομή της αστυνομίας.
(Mε πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.