Κοσμος

Τραμπ: Είμαι απογοητευμένος αλλά δεν έχω τελειώσει με τον Πούτιν

Όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο BBC για τον πόλεμο στην Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: Είμαι απογοητευμένος αλλά δεν έχω τελειώσει με τον Πούτιν © EPA / JUSTIN LANE

Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε συνέντευξη στο BBC μετά τις εξαγγελίες του για την Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραχώρησε 20λεπτη τηλεφώνικη συνέντευξη στο BBC και φυσικά αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, λίγες ώρες μετά τις εξαγγελίες του για την αποστολή Patriot. «Είμαι απογοητευμένος με τον Πούτιν, αλλά δεν έχω τελειώσει», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε ερώτηση για το πώς θα πείσει τον Πούτιν να «σταματήσει την αιματοχυσία», ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε: «Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Θα κάνουμε μια υπέροχη συζήτηση. Θα πω κι εγώ ότι είμαστε κοντά στη διευθέτηση ενώ εκείνος στη συνέχεια θα γκρεμίσει ένα κτίριο στο Κίεβο».

«Νομίζω ότι γίνεται τώρα το αντίθετο επειδή η συμμαχία πληρώνει τους δικούς της λογαριασμούς», είπε σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες και το ΝΑΤΟ, ενώ πρόσθεσε ότι η συλλογική άμυνα σημαίνει ότι οι μικρότερες χώρες μπορούν να αμυνθούν έναντι των μεγαλύτερων.

Ντόναλντ Τραμπ: Τι είπε για την απόπειρα δολοφονίας του πριν από έναν χρόνο

Σε ερώτηση για το αν η επιβίωση από την απόπειρα δολοφονίας, ένα χρόνο πριν, τον είχε αλλάξει, ο Τραμπ είπε: «Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι αν με άλλαξε, αλλά θα μπορούσε να μου αλλάξει τη ζωή».

Σχετικά με το ζήτημα του Brexit, είπε ότι ήταν «μάλλον πρόχειρο, αλλά τακτοποιείται». Ο πρόεδρος είπε επίσης για τον Σερ Κιρ Στάρμερ, «μου αρέσει πολύ ο πρωθυπουργός, παρόλο που είναι φιλελεύθερος» και επαίνεσε την εμπορική συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-ΗΠΑ και τόνισε ότι έχει «ειδικό δεσμό».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY