Κοσμος

Πανικός στο Pride της Νέας Υόρκης: Άνδρας έριξε σπρέι πιπεριού - Πάνω από 50 τραυματίες

Αναστάτωση στο πάρκο Washington Square - Προκλήθηκε ποδοπάτημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περισσότεροι από 50 τραυματίες στο Pride της Νέας Υόρκης όταν άνδρας ψέκασε σπρέι πιπεριού - Φήμες για πυροβολισμούς προκάλεσαν πανικό και ποδοπάτημα.
Περισσότεροι από 50 τραυματίες μετά από επίθεση με σπρέι πιπεριού στο Pride της Νέας Υόρκης © EPA/Porter Binks

Περισσότεροι από 50 τραυματίες στο Pride της Νέας Υόρκης όταν άνδρας ψέκασε σπρέι πιπεριού - Φήμες για πυροβολισμούς προκάλεσαν πανικό και ποδοπάτημα.

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής κατά τη διάρκεια της γιορτής Pride στο πάρκο Washington Square, στη Νέα Υόρκη, όταν ένας ημίγυμνος άνδρας έριξε σπρέι πιπεριού και ταυτόχρονα κυκλοφόρησαν ψευδείς αναφορές για πυροβολισμούς, προκαλώντας μαζικό πανικό, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Ο άνδρας ψέκασε την καυστική ουσία στο πάρκο της Νέας Υόρκης, προκαλώντας έντονο κάψιμο στα μάτια αρκετών παρευρισκομένων.

Την ίδια στιγμή, η φήμη για πυροβολισμούς προκάλεσε την άτακτη φυγή χιλιάδων ανθρώπων από το πάρκο του Γκρίνουιτς Βίλατζ, που πίστεψαν πως κινδύνευε η ζωή τους. Ο ύποπτος συνελήφθη επί τόπου από την αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι τραυματισμοί οφείλονται στο σπρέι και πόσοι στο ποδοπάτημα, αλλά κανένας δεν φαίνεται να απειλείται σοβαρά.

PRIDE PARADE CHAOS - Multiple Arrests at WSP after Bear Spray Released and PD Clear Park

Οι Αρχές εκτιμούν ότι στο πάρκο βρίσκονταν περίπου 10.000 άνθρωποι. Πολλοί προσπάθησαν να φύγουν σπάζοντας τα αστυνομικά κιγκλιδώματα.

Σύμφωνα με πηγές, ο ύποπτος φέρεται να φοβήθηκε πως θα δεχθεί επίθεση και έριξε το σπρέι σε κατάσταση πανικού, ισχυριζόμενος πως ήταν σε αυτοάμυνα.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν γνώριζαν τι ακριβώς συνέβαινε, ενώ κάποιοι δήλωσαν πως άκουσαν «ήχους σαν πυροβολισμούς» και έτρεξαν ενστικτωδώς.

Ο Ομάρι Λόφτιν, 20 ετών, από την Ουάσινγκτον Χάιτς, είπε: «Νομίσαμε ότι κάποιος πυροβολούσε, οπότε όλοι τρέξαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Τα κιγκλιδώματα όμως μας έκοβαν τον δρόμο και δημιουργήθηκε συμφόρηση».

Ο ίδιος είδε πολλούς τραυματισμένους, με κάποιους να ξεπλένουν τα μάτια τους και έναν νεαρό να αιμορραγεί από το κεφάλι.

Άλλοι παρευρισκόμενοι τόνισαν πως τα κιγκλιδώματα δημιούργησαν περισσότερο χάος, εμποδίζοντας την έξοδο.

6 injured after bear repellent spray attack in Washington Square Park

Ο Ισαΐα Γουάιτχερστ, 23 ετών, από το Μπέντφορντ-Στάιβσεντ, δήλωσε: «Όλοι χορεύαμε και διασκεδάζαμε, ώσπου ξαφνικά όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν. Μόλις ακούστηκε η λέξη ‘πυροβολισμοί’, αυτό ήταν αρκετό για να προκαλέσει χάος».

Η έρευνα για το περιστατικό με το σπρέι βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Pride της Νέας Υόρκης καταλήγει κάθε χρόνο στο Washington Square Park, όπου χιλιάδες διαδηλωτές γιορτάζουν.

Ώρες μετά τα επεισόδια, δύο άτομα δέχθηκαν πυροβολισμούς έξω από το ιστορικό ΛΟΑΤΚΙ+ μπαρ «The Stonewall Inn», όπου συνεχίζονταν οι εκδηλώσεις.

Παρότι η ημέρα είναι κατά βάση εορταστική, βίαια επεισόδια έχουν σημειωθεί και σε προηγούμενα Pride. Το 2023 υπήρξαν 22 συλλήψεις λόγω συμπλοκών, ενώ το 2022 μια παρεξήγηση με πυροτεχνήματα προκάλεσε παρόμοιο πανικό.

(Με πληροφορίες της New York Post)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY