Κοσμος

Αντιδράσεις για το σύνθημα «Θάνατος στους IDF!» στο φεστιβάλ Glastonbury

Πολλές μπάντες έχουν εκφράσει ανοικτά τη στήριξη τους σε Χεζμπολάχ και Χαμάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Glastonbury, τραγουδιστης
Ο ράπερ Bob Vylan © instagram/paladinvinyl

Αντιδράσεις για το συνθήμα «Θάνατος στους IDF!» στο φεστιβάλ Glastonbury

Στο φετινό φεστιβάλ μουσικής Glastonbury, ακούστηκαν συνθήματα «Θάνατος στους IDF» πριν την εμφάνιση των φιλοπαλαιστινίων Ιρλανδών ράπερ Kneecap.

Το κοινό του φεστιβάλ Glastonbury στήριξε φωναχτά την παλαιστινιακή υπόθεση, με σημαίες να κυματίζουν ανάμεσα στους θαυμαστές και μπροστά από την κεντρική σκηνή.

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του, ο ράπερ Bob Vylan φώναξε: «Θάνατος στους IDF» – αναφερόμενος στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις – και εξέφρασε την υποστήριξή του στους Kneecap. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εμφάνισης της Nilufer Yanya, οι λέξεις «Ελεύθερη Παλαιστίνη» εμφανίστηκαν στην οθόνη πίσω της και ένα πανό υπέρ της Παλαιστίνης εμφανίστηκε στη σκηνή.

Αυτό συνέβη όταν το BBC επιβεβαίωσε ότι δεν θα μεταδώσει ζωντανά το σετ του Kneecap στο The Other Stage το Σάββατο το απόγευμα, αναφέροντας ότι θα διατεθεί μια επεξεργασμένη έκδοση κατόπιν αιτήματος αργότερα.

Πολιτικοί και αξιωματούχοι της μουσικής βιομηχανίας είχαν υποβάλει αίτηση στο Glastonbury να αποσύρει το συγκρότημα, μετά την απαγγελία κατηγοριών για τρομοκρατία εναντίον του ράπερ Liam Óg Ó hAnnaidh για την υποτιθέμενη επίδειξη σημαίας της Χεζμπολάχ σε μια συναυλία πέρυσι. Η Χεζμπολάχ έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ó hAnnaidh θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 20 Αυγούστου. Δεν έχει ακόμη δηλώσει την υπεράσπισή του, αλλά σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Μάιο, οι Kneecap ανέφεραν: «Αρνούμαστε αυτό το «αδίκημα» και θα υπερασπιστούμε με σθένος τον εαυτό μας».

Το Glastonbury υπερασπίστηκε την απόφαση να προχωρήσει η συναυλία, με την διοργανώτρια Emily Eavis να δηλώνει: «Υπήρξαν πολλά πραγματικά καυτά θέματα φέτος, αλλά παραμένουμε μια πλατφόρμα για πολλούς, πολλούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και, ξέρετε, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι εδώ».

Πηγή: Telegraph

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY