- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Με επιστολές θα ενημερώνουμε τις χώρες για το «τι θα πληρώσουν για να κάνουν δουλειές με τις ΗΠΑ»
Πεκίνο και Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν την Δευτέρα μια «εκεχειρία» στον εμπορικό τους πόλεμο
Τραμπ: Με επιστολές θα ενημερώσουμε όλες τις χώρες για το «τι θα πληρώνουν για να κάνουν δουλειές με τις ΗΠΑ»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι εντός των επόμενων δύο ή τριών εβδομάδων Αμερικανοί αξιωματούχοι θα στείλουν επιστολές σε διάφορες χώρες, στις οποίες θα περιγράφουν «τι θα πληρώνουν για να κάνουν δουλειές» με την Ουάσινγκτον.
Η δήλωση αυτή έγινε πριν αναχωρήσει από το Άμπου Ντάμπι, τον τελευταίο σταθμό της τετραήμερης περιοδείας του σε χώρες του Κόλπου. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το τι ακριβώς εννοούσε.
Η Κίνα και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Δευτέρα μια «εκεχειρία» στον εμπορικό πόλεμό τους, μετά τις συνομιλίες που είχαν οι εκπρόσωποί τους στην Ελβετία. Ο Τραμπ αναφέρθηκε σε αυτήν την εξέλιξη, καθώς και στην ξεχωριστή εμπορική συμφωνία που υπέγραψε με τη Βρετανία.
«Κάποια στιγμή, τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, νομίζω ότι ο (υπουργός Οικονομικών) Σκοτ Μπέσεντ και ο (υπουργός Εμπορίου) Χάουαρντ (Λούτνικ) θα στείλουν επιστολές (…) λέγοντας στον κόσμο τι θα πληρώνουν για να κάνουν δουλειές με τις Ηνωμένες Πολιτείες» είπε.
Ο Τραμπ σχολίασε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν είναι σε θέση να συναντηθούν «και με τις 150 χώρες που θέλουν μια συμφωνία» με την Ουάσινγκτον.
Την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ σύναψαν μια περιορισμένης έκτασης εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία. Με βάση αυτή, παραμένουν σε ισχύ οι δασμοί 10% στις βρετανικές εξαγωγές αλλά μειώνονται οι υψηλότεροι δασμοί στον χάλυβα και τα αυτοκίνητα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Η νέα πηγή ειδήσεων για τη Gen Z
Εκ νέου προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο
Δεκαεπτά κράτη μέλη αξιοποιούν τον μηχανισμό της ΕΕ – Πάνω από 1.000 πολίτες επέστρεψαν ήδη
Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες
Οι αναφορές στον Τραμπ και τις αποφάσεις του
Το μέγεθος, η πολυπλοκότητα της χώρας και η πραγματική επιλογή για τον επόμενο ηγέτη
Μαζική αεροπορική επιχείρηση της ισραηλινής αεροπορίας με 100 βόμβες σε υπόγειο συγκρότημα στην Τεχεράνη
Μνημειώδες σκηνικό για μπαλέτο του 1939 στη Νέα Υόρκη δημοπρατείται από τον οίκο Bonhams στο Παρίσι
Οι συμμετέχοντες ζήτησαν από τον Θεό να χαρίσει στον πρόεδρο Τραμπ σοφία, ευλογία και καθοδήγηση
Η εξαγορά αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του ομίλου μετά την αγορά του Politico
Σκληρό μήνυμα στο καθεστώς της Τεχεράνης από τον Αμερικανό πρόεδρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.