- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έντονος καβγάς του Αμπντούλ Ελ-Σαγιέντ με δημοσιογράφο του Sky News
«Δε με νοιάζει τι λες, δεν ψηφίζεις στο Μίσιγκαν» - Viral βίντεο με τον νεοεκλεγέντα γερουσιαστή
ΗΠΑ: Ο νεοεκλεγείς γερουσιαστής Αμπντούλ Ελ-Σαγιέντ ήρθε σε αντιπαράθεση με δημοσιογράφο του Sky News, αρνούμενος να απαντήσει στις ερωτήσεις του
Έντονη αντιπαράθεση με τον ανταποκριτή του Sky News στις ΗΠΑ, Τζέιμς Μάθιους, είχε ο νεοεκλεγείς γερουσιαστής Αμπντούλ Ελ-Σαγιέντ, την παραμονή της εκλογικής του νίκης στις ενδιάμεσες εκλογές.
Το βίντεο της συνομιλίας του Αμπντούλ Ελ-Σαγιέντ με τον δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου έγινε γρήγορα viral στην πλατφόρμα X, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 12,2 εκατομμύρια προβολές.
Η ένταση ξεκίνησε όταν ο Ελ-Σαγιέντ ρώτησε τον δημοσιογράφο αν είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του Μίσιγκαν. Όταν ο Μάθιους απάντησε αρνητικά, ο πολιτικός αμφισβήτησε τον λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να συνομιλήσει μαζί του. Υποστήριξε ότι δεν ενδιαφέρεται για τις απόψεις και τις ερωτήσεις ενός δημοσιογράφου που απευθύνεται σε κοινό εκτός ΗΠΑ, καθώς δεν πρόκειται να διεκδικήσει ποτέ αξίωμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Μάθιους αντέτεινε ότι οι αμερικανικές εκλογές έχουν σημασία για ολόκληρο τον κόσμο, ενώ εξήγησε ότι εργάζεται στις ΗΠΑ και απευθύνεται και σε διεθνές κοινό. Ο Ελ-Σαγιέντ αμφισβήτησε την απήχηση του Sky News στην αμερικανική αγορά, υποστηρίζοντας ειρωνικά ότι το παρακολουθούν μόλις πέντε άνθρωποι στις ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης, οι δύο άνδρες μιλούσαν συχνά ταυτόχρονα, ενώ ο Ελ-Σαγιέντ ακούμπησε δύο φορές τους ώμους του δημοσιογράφου και σε μία στιγμή χειροκρότησε για να δώσει έμφαση στα λεγόμενά του.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τον πολιτικό να ζητά από τον Μάθιους να σταματήσει να τον ακολουθεί, με τον δημοσιογράφο να αρνείται ότι τον καταδιώκει και να επιμένει ότι απλώς του θέτει ερωτήσεις.
Michigan's Democratic candidate for Senate Abdul El-Sayed confronted @jamesmatthewsky, telling him he wouldn't answer his questions as he wants "zero" votes in the UK. Watch the heated exchange between the two. Watch our live coverage of the US midterms➡️ https://t.co/hrELyhg17W
— Sky News (@SkyNews) November 3, 2026
Οι αντιδράσεις και η εκλογική νίκη
Ο Ελ-Σαγιέντ κέρδισε την έδρα της Γερουσίας στο Μίσιγκαν την Τρίτη, επικρατώντας του Ρεπουμπλικανού Μάικ Ρότζερς. Η συνάδελφος του Μάθιους στο Sky News, Άλεξ Κρόφορντ, υπερασπίστηκε τη στάση του δημοσιογράφου, τονίζοντας μέσω X ότι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ έχουν ευρύτερες διεθνείς συνέπειες και ότι η δημοσιογραφική δουλειά περιλαμβάνει την ανάδειξη αυτής της διάστασης.
Σχόλιο έκανε και ο Πιρς Μόργκαν, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Ελ-Σαγιέντ υποτιμητική απέναντι στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον δημοσιογράφο.
Παράλληλα, κυκλοφόρησε και δεύτερο βίντεο από παλαιότερη συνάντηση των δύο ανδρών, η οποία είχε καταγραφεί περίπου δύο μήνες νωρίτερα.
Τότε, ο Μάθιους είχε ρωτήσει τον Ελ-Σαγιέντ πώς απαντά στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φέρεται να τον είχε χαρακτηρίσει «δώρο» για τους Ρεπουμπλικανούς και να είχε χρησιμοποιήσει υβριστικό χαρακτηρισμό εναντίον του. Ο πολιτικός απάντησε ότι αποτελεί «δώρο για την πολιτεία του Μίσιγκαν» και εξέφρασε την ελπίδα να κερδίσει τις εκλογές.
(Με πληροφορίες Variety)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δε με νοιάζει τι λες, δεν ψηφίζεις στο Μίσιγκαν» - Viral βίντεο με τον νεοεκλεγέντα γερουσιαστή
Στο επίκεντρο εμπόριο, Ταϊβάν και γεωπολιτικός ανταγωνισμός
Το 17,5% των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να απεργήσει
«Αν έμαθα ένα πράγμα από τον Βίτο, είναι να μην αφήνεις ποτέ την ηλικία σου να σε περιορίζει»
Νέα προειδοποίηση από τον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας
Το περιστατικό λίγους μήνες πριν με «πρωταγωνιστή» τον ίδιο γιατρό
«Πονοκέφαλος» για εταιρίες όπως Meta, Google, Microsoft και Amazon
Η εκλογική παράδοση δεν αρκεί όταν πονάει η τσέπη των πολιτών
Για «πολιτική καταστροφή», έκανε λόγο ο κυβερνήτης της Φλόριντα
«Όλοι γνωρίζουν γιατί χάσαμε» - Πληθαίνουν τα ερωτήματα για το πολιτικό μέλλον του Αμερικανού προέδρου
Τα όπλα που έχει στα χέρια του
Πού κρίθηκε η Γερουσία, η ψήφος αποδοκιμασίας και τι αλλάζει στο Κογκρέσο
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Απαρχαιωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, επανειλημμένες διαρροές και υψηλά επίπεδα αμίαντου
Πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 δολάρια
Τι μπορούν να κάνουν οι Δημοκρατικοί
Οι επενδυτές προσδοκούν λιγότερες πολιτικές ανατροπές, αλλά βλέπουν αυστηρότερο έλεγχο στην τεχνητή νοημοσύνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.