- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Tραμπ: Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής εξηγεί γιατί αρκετοί συνάδελφοι της δεν αντιστέκονται
H νομοθέτης από την Αλάσκα έχει βρεθεί στο στόχαστρο του αρκετές φορές
Tραμπ: Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής εξηγεί γιατί αρκετοί συνάδελφοι της δεν αντιστέκονται
Η γερουσιαστής Λίζα Μαρκόφσκι δήλωσε στην πολιτεία της Αλάσκα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι είναι ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους που γνωρίζει οι οποίοι «φοβούνται» και ανησυχεί για πιθανά αντίποινα για την άσκηση κριτικής στον Τραμπ.
Η Μαρκόφσκι μίλησε για το προσωπικό της άγχος σχετικά με το χάος που έχει κατακλύσει την Ουάσινγκτον εν μέσω των τριών πρώτων μηνών της θητείας του Τραμπ, κατά τη διάρκεια των οποίων υπέγραψε 124 εκτελεστικά διατάγματα, επέβαλε απότομους δασμούς σε συμμάχους και εμπορικούς εταίρους, συγκρούστηκε επανειλημμένα με ομοσπονδιακούς δικαστές και επέβλεψε ξαφνικές περικοπές σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες χωρίς συμβολή ή εξουσιοδότηση από το Κογκρέσο.
«Όλοι φοβόμαστε», δήλωσε η Μερκόφσκι στην ομάδα που συμμετείχε σε ετήσια σύνοδο στο Άνκορατζ. «Πρόκειται για μια μεγάλη δήλωση. Αλλά βρισκόμαστε σε μια εποχή και σε ένα μέρος όπου σίγουρα δεν έχω βρεθεί ξανά εδώ. Είναι σαν να γυρίζει το κεφάλι. Φαίνεται ότι μόλις έχεις σημειώσει λίγη πρόοδο σε ένα θέμα που είχε προκαλέσει τόση ανησυχία, έρχεται ένα άλλο».
Η παλαιότερη γερουσιαστής από την Αλάσκα δήλωσε ότι η αναταραχή στην κυβέρνηση σήμερα είναι «τόσο σκληρή όσο τίποτα άλλο με το οποίο έχω ασχοληθεί, στα 20 και πλέον χρόνια που είμαι στη Γερουσία».
Η Μαρκόφσκι δήλωσε ότι έστειλε μήνυμα στην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Σούζι Γουάιλς για να μεταφέρει τις ανησυχίες της σχετικά με το σχέδιο του Τραμπ να κλείσει το AmeriCorps, τον οργανισμό που προωθεί τη δημόσια υπηρεσία και τον εθελοντισμό, αλλά δεν ήταν σίγουρη αν θα είχε κάποιο αποτέλεσμα.
Τα τελευταία σχόλια της έρχονται σχεδόν ένα μήνα αφότου δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον ότι πολλοί Ρεπουμπλικάνοι συνάδελφοί της φοβούνται να αμφισβητήσουν τον Τραμπ ή τον Μασκ από φόβο αντιποίνων.
«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχεις όλους να κρατούν το στόμα τους κλειστό, να μην λένε λέξη, επειδή φοβούνται ότι θα τους πιάσουν - θα υπάρξουν προκριματικές εκλογές, θα δώσουν ονόματα στα μέσα ενημέρωσης», είπε.
Η Μαρκόφσκι κέρδισε την επανεκλογή της το 2022, παρά την υποστήριξη του Τραμπ προς την αντίπαλό της, η οποία είναι προσκείμενη στο MAGA, την Κέλι Τσιμπάκα, η οποία στο παρελθόν διετέλεσε επίτροπος στο Υπουργείο Διοίκησης της Αλάσκας.
Πηγή: The Hill
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόλεμοι, κλιματικά σοκ και αναγκαστικοί εκτοπισμοί επηρεάζουν την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων
Ποια είναι τα βασικά του σημεία
Κάνει λόγο για «πολιτικό θέατρο»
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του
«Ήμουν απλώς έξω για μια βόλτα με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο», δικαιολογήθηκε
Μαρτυρίες ότι έστειλε φωτογραφίες σε συμμαθητές της μετά τους φόνους
Παρουσιαζόταν υπεύθυνος για τον λιμό της Βεγγάλης το 1943
Έπασχε από ανίατη ασθένεια
Ο άλλοτε παρουσιαστής του Fox News έχει έρθει σε ρήξη με τον Τραμπ
Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες
«Τελευταία μου μέρα εδώ», ακούγεται να λέει εγκλωβισμένος επισκέπτης
To περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο
Ο γίγαντας της τεχνολογίας απομάκρυνε 21.000 εργαζόμενους
Η τελευταία πράξη στο οικογενειακό δράμα του Ρομπ Ράινερ, πριν τα Χριστούγεννα του 2025
Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν επίσης δύο υπουργοί
Τι συνέβη λίγο πριν την κατάρριψη του μαχητικού τον περασμένο Απρίλιο
Το θερμό σύστημα υψηλών πιέσεων μένει σχεδόν ακίνητο πάνω από την ίδια περιοχή
Kαθώς η χώρα προωθεί παραδοσιακά άλλες λύσεις
Το δεύτερο σημείωμα των απαγωγέων αναφέρει πως η Νάνσι Γκάθρι πέθανε
Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε λίγες ημέρες - Kόκκινος συναγερμός σε πολλές χώρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.