- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Βόρεια Μακεδονία: Με πλαστή άδεια λειτουργούσε το κλαμπ - Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
Στο πένθος η χώρα για τα 59 θύματα - Ποια η κατάσταση των τραυματιών
Βόρεια Μακεδονία: Με πλαστή άδεια λειτουργούσε το κλαμπ - Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας - Στο πένθος η χώρα για τα 59 θύματα - Ποια η κατάσταση των τραυματιών
Η Βόρεια Μακεδονία θρηνεί για τον θάνατο 59 ανθρώπων μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κλαμπ που λειτουργούσε χωρίς άδεια στο Κότσανι. Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις για την τραγωδία διαδέχονται η μία την άλλη.
«Υπάρχει πολύ μεγάλη θλίψη και οργή εδώ στην πόλη αυτή όπου σημειώθηκε η τραγωδία με τους 59 νεκρούς από την πυρκαγιά στο νυχτερινό κλαμπ της πόλης» δήλωσε από το Κοτσάνι ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Βόρεια Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρία για την τραγωδία, καταγράφηκαν επεισόδια έξω από το δημαρχείο του Κότσανι.
Βόρεια Μακεδονία: Οι νέες αποκαλύψεις για το κλαμπ
«Είχε μόνο μια πόρτα και η έξοδος κινδύνου ήταν μπλοκαρισμένη» αποκαλύπτεται λίγα 24ωρα μετά τη φονική πυρκαγιά. Στο κλαμπ την ώρα της τραγωδίας βρίσκονταν περίπου 500 άτομα, τα περισσότερα νεαρής ηλικίας.
«Ποιος είναι ο επόμενος» είναι η νέα πρωτοβουλία που έχει αναπτυχθεί στα κοινωνικά δίκτυα στη Βόρεια Μακεδονία και με επίκεντρο την πόλη των Σκοπίων. Οι πολίτες κατηγορούν την κυβέρνηση και τις τοπικές Αρχές για διαφθορά.
Σήμερα, τις 18:00 στην πλατεία των Σκοπίων θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Εμπορίου της Βόρειας Μακεδονίας έχει προσαχθεί και βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στο Κότσανι ως ένας εκ των ελεγχόμενων των υπόπτων για τη μεγάλη τραγωδία. «Είναι εννέα εισαγγελείς οι οποίοι βρίσκονται στο Κοτσάνι. Αυτό που ελέγχεται είναι ότι εάν η άδεια λειτουργίας του νυχτερινού κέντρου εκδόθηκε με πλαστά έγγραφα ή αν εκδόθηκε από το ίδιο υπουργείο Οικονομίας», σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ. Η άδεια λειτουργίας είναι πλαστή, αλλά φέρει γνήσια σφραγίδα του υπουργείου Εμπορίας. Οκτώ από τους συλληφθέντες έχουν κριθεί προφυλακιστέοι.
Σοβαρή η κατάσταση των τραυματιών που νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη
Στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται τρεις εγκαυματίες. Η κατάστασή τους κρίνεται σοβαρή. Άλλοι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424, ενώ άλλοι τρεις στο νοσοκομείο 401, στην Αθήνα.
Πηγή: ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Πινγκ Πινγκ και Φου Σουάνγκ είναι οι νέοι «πρεσβευτές» της Κίνας
Σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και το Κατάρ
Ο ανιψιός της απολύθηκε απομακρύνθηκε από την θέση του επικεφαλής ασφάλειας των ακινήτων της
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τοπικούς αξιωματούχους για αμέλεια
Η 87χρονη ζούσε στο σπίτι επί 71 χρόνια - Χαμός σε όλη τη χώρα
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό ισχύει και για το Politico
Ξαφνική επίθεση φιλίας προς τη χώρα μας εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία των πληρωμάτων
Η TikToker χαρακτήρισε το μνημείο «μηχανή παραγωγής χρημάτων»
Μέτρα κατά της πρώην επικεφαλής του RT France για διασπορά προπαγάνδας
Πώς κατάφερε ο ιστορικός και συγγραφέας να εξοργίσει τους πάντες
Φέρεται να ήταν φρουρός στο Stalag 326 VI K, όπου κρατούνταν έως και 200.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου
Η 21χρονη Ταρανέχ Ραχίμι καταδικάστηκε σε θάνατο και η δίδυμη αδελφή της, Ρομίνα, σε 25 χρόνια φυλάκιση
«Παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη
Η σπάνια εξομολόγηση της γυναίκας του θρύλου της Formula 1
H απαγόρευση της πρόσβασης των δημοσιογράφων ισχύει για 14 μέρες
Η άνοδος προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες - Εξετάζονται μέτρα προστασίας της αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.