- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Την Τρίτη θα δημοσιοποιήσουμε χιλιάδες έγγραφα για τη δολοφονία Κένεντι
Περίπου 80.000 σελίδες θα έρθουν στο φως
Ντόναλντ Τραμπ: Την Τρίτη θα δημοσιοποιήσουμε χιλιάδες έγγραφα για τη δολοφονία Κένεντι - Περίπου 80.000 σελίδες θα έρθουν στο φως
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το πρωί της Τρίτης θα δημοσιοποιηθούν αρχεία περίπου 80.000 σελίδων που αφορούν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.
Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για τον αποχαρακτηρισμό των αρχείων της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τις δολοφονίες του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι το 1963, του αδελφού του, του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι το 1968, καθώς και του ηγέτη του κινήματος για τα δικαιώματα του πολίτη Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ την ίδια χρονιά.
Πάνω από 50 χρόνια μετά τις δολοφονίες των αδελφών Κένεντι και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, «οι οικογένειές τους και ο αμερικανικός λαός αξίζουν τη διαφάνεια και την αλήθεια. Είναι προς το εθνικό συμφέρον να δημοσιοποιήσουμε οριστικά όλα τα αρχεία που συνδέονται με αυτές τις δολοφονίες χωρίς καθυστέρηση», σύμφωνα με το διάταγμα.
Στα τέλη Νοεμβρίου, μετά την εκλογή του, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επαναλάβει την υπόσχεση της προεκλογικής εκστρατείας του να δημοσιοποιήσει τους τελευταίους φακέλους με τη διαβάθμιση «άκρως απόρρητο» που υπάρχουν στα Εθνικά Αρχεία αναφορικά με τη δολοφονία του «JFK». Η επίσημη επιτροπή, που ερεύνησε αυτή τη δολοφονία, κατέληξε το 1964 στο συμπέρασμα ότι ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, ένας πρώην κομάντο του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος είχε ζήσει στη Σοβιετική Ένωση, είχε δράσει μόνος του. Όμως η δολοφονία του προέδρου Κένεντι προκαλεί μέχρι σήμερα αναρίθμητες εικασίες.
Το Δεκέμβριο 2022, τα Εθνικά Αρχεία δημοσιοποίησαν περισσότερα από 13.000 έγγραφα. Όμως η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε εμποδίσει τη δημοσιοποίηση χιλιάδων άλλων, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφαλείας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατάργηση ΦΠΑ στο ρεύμα και πακέτο 340 εκατ. λιρών για την αστεγία ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός
Έπαινοι της αμερικανικής διπλωματίας για την αποτελεσματικότητα της χώρας απέναντι στην τρομοκρατία
Πότε θα ξεκινήσει το μέτρο
Σφοδρός πολέμιος του Στάρμερ - Το who is who
Καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα
Η Ελλάδα καλείται να προσαρμόσει τον αμυντικό της σχεδιασμό στη νέα πραγματικότητα, όπου η ισχύς μετριέται πλέον σε ετοιμότητα, τεχνολογία και αντοχή
Μια ματιά στην κατάσταση της Μεγάλης Βρετανίας, με βάση νέα στοιχεία του YouGov και την επικαιρότητα
Δεν θα φιλοξενεί πλέον κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα
Ιστορίες Αμερικανών που πίστεψαν την εικόνα της Ρωσίας ως καταφύγιο συντηρητικών αξιών και ανακάλυψαν τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής υπό τον Πούτιν.
Από το «Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back»
Κλιμακώνεται η κρίση - Πληροφορίες ότι το ένα πλοίο είναι ελληνικό
Γνωρίζονται από το μακρινό 1989
H συμφωνία ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια
H απόφαση ελήφθη λόγω της νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Τα λάθη του Μακαρίου, το πραξικόπημα και το μέλλον του νησιού
Η δολοφονία της έχει προκαλέσει νέα ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτικών στη χώρα
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι είχε συζητήσει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του
Oνομάστηκε χαϊδευτικά «Όιστερ» από την κάρτα μετακινήσεων της πόλης
O άλλοτε ηγέτης των Σαντινίστας κυβερνά αδιάλειπτα από το 2007
Τι σχεδιάζει η Ουάσιγκτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.