- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρώην σύμβουλος Ρίγκαν στην Athens Voice: Δεν θα έδινε ποτέ συγχωροχάρτι στον Πούτιν όπως ο Τραμπ
Στις διαφορές στην εξωτερική πολιτική του Τραμπ με τον Ρόναλντ Ρίγκαν αναφέρθηκε ο Μπι Τζέι Κούπερ
Μπι Τζέι Κούπερ: Ο πρώην σύμβουλος του Ρόναλντ Ρίγκαν μιλάει στην Athens Voice για την εξωτερική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ
Στις διαφορές στην εξωτερική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρόναλντ Ρίγκαν αναφέρθηκε ο πρώην ειδικός σύμβουλος του 40ου προέδρου Μπι Τζέι Κούπερ. Με αφορμή το περιστατικό στο Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πολιτικός αναλυτής μίλησε στην Athens Voice.
«Ο στόχος του προέδρου Ρίγκαν δεν ήταν οι ΗΠΑ να κυβερνήσουν τον κόσμο, αλλά να συμβάλουν σε έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο δημοκρατικών κανόνων, έναν κόσμο ελευθερίας. Ήθελε να προβάλει τη δύναμη, τη δύναμη της ισχύος της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Ήθελε και έκανε ισχυρές συμμαχίες με τους συμμάχους μας του δυτικού κόσμου,» σημείωσε ο Μπι Τζέι Κούπερ ο οποίος σήμερα διαχειρίζεται το εξαιρετικά δημοφιλές blog The Screaming Moderate.
«Όσον αφορά τον πρόεδρο Τραμπ θέλει να είναι ο υπεύθυνος, ο ηγέτης ή τουλάχιστον στην ίδια κατηγορία με εκείνους που θεωρεί ισχυρούς ηγέτες - τον Πούτιν, τον Σι Σπάνια ακούω τον Τραμπ να μιλάει για ελευθερία ή δημοκρατία. Μιλάει για τη δύναμη, την εξουσία, τον έλεγχο», πρόσθεσε.
Στο ζήτημα της διαχείρισης της εξουσίας ο Μπι Τζέι Κούπερ σημείωσε το εξής ενδιαφέρον: «Ο πρόεδρος Ρίγκαν θεωρούσε την "εξουσία" του προσωρινή- ένας μεταβατικός προστάτης της δημοκρατίας που ήθελε να δει τις δημοκρατίες να αυξάνονται στον κόσμο. Ο πρόεδρος Τραμπ βλέπει την εξουσία του ως κάτι που του οφείλεται, που δεν μπορεί να παραιτηθεί γιατί αυτό θα πρόβαλλε αδυναμία».
Και κλείνοντας τόνισε το πλέον σημαντικό: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει δώσει συγχωροχάρτι στη Ρωσία για το ιστορικό της επιθετικότητας, πόσο μάλλον ο Ρόναλντ Ρίγκαν. Ο Τραμπ όχι μόνο δίνει συγχωροχάρτι στον Πούτιν, αλλά προσπαθεί να ξαναγράψει τα γεγονότα σχετικά με το ποιος φταίει για την εισβολή στην Ουκρανία».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα είπε για τον Βασιλιά Κάρολο
Έχουν πληθύνει τα περιστατικά βίας, κλοπών και παραβατικότητας
Το σκληρό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο σταρ του «Rocky Horror Show» είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό το 2012
Άσκησε παράλληλα κριτική στη στάση του ζευγαριού απέναντι στη βασιλική οικογένεια
Πανηγυρισμοί και δάκρυα μέσα στο δικαστήριο
Η σκιά του «manosphere» στα σχολεία
Μέχρι να επιτευχθεί ο πλήρης αφοπλισμός της Χαμάς
Και 14 άνθρωποι προσπάθησαν να την κλείσουν
Καθώς εκλογές στις ΗΠΑ μπαίνουν στην εξίσωση
Οι χρήστες στον Καναδά θα συνεχίσουν να βλέπουν την ονομασία «Λίμνη Οντάριο»
Επέστρεψαν τελικά 66 ώρες αργότερα
Προφυλακίστηκαν καπετάνιος και τα 7 μέλη του πληρώματος
Η πολιτική αφορά περίπου 600.000 παιδιά
Ο ένας συνδέεται με μυστικές υπηρεσίες
Οι ομοιότητες της ηρωίδας του μυθιστορήματος με την ηθοποιό
Η κοπέλα που έγινε γνωστή από τα τρολς που την βάφτισαν ως την ασχημότερη γυναίκα του κόσμου, απαντά σε απειλές κατά της ζωής της
Προειδοποίησε πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει πίσω και να σταματήσει να εξοπλίζει νησιά που βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.