Κοσμος

Aκτιβιστές της Just Stop Oil διέκοψαν παράσταση της Σιγκούρνι Γουίβερ στο Λονδίνο

Ανέβηκαν στη σκηνή υπό αποδοκιμασίες και λίγες επευφημίες - Δείτε βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παράσταση με πρωταγωνίστρια τη Σιγκούρνι Γουίβερ διέκοψαν ακτιβιστές της Just Stop Oil - Το βίντεο που μοιράστηκαν στα social media
Δύο διαδηλωτές της Just Stop Oil διέκοψαν παράσταση της Σιγκούρνι Γουίβερ στο Λονδίνο © Jamie Lowe/Just Stop Oil

Παράσταση με πρωταγωνίστρια τη Σιγκούρνι Γουίβερ διέκοψαν ακτιβιστές της Just Stop Oil - Το βίντεο που μοιράστηκαν στα social media

Δύο ακτιβιστές της Just Stop Oil διέκοψαν μια παράσταση της «Τρικυμίας» του Σαίξπηρ στο Γουέστ Εντ, με πρωταγωνίστρια τη Σιγκούρνι Γουίβερ.

Σε βίντεο που μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέλη της ομάδας ακτιβιστών για το κλίμα φαίνονται να περπατούν στη σκηνή του Λονδίνου, όπου η 75χρονη Σιγκούρνι Γουίβερ έδινε παράσταση τη Δευτέρα.

Κρατώντας μια πινακίδα που έγραφε «Πάνω από 1,5 βαθμό είναι ένα παγκόσμιο ναυάγιο», το ζευγάρι εκτόξευσε ένα κανόνι κομφετί, ενώ μια φωνή έλεγε: «Θα πρέπει να σταματήσουμε την παράσταση, κυρίες και κύριοι, συγγνώμη».

Η Σιγκούρνι Γουίβερ, η οποία καθόταν σε μια καρέκλα, συνοδεύθηκε μακριά από τη σκηνή, ενώ οι δύο διαδηλωτές αντιμετώπισαν αποδοκιμασίες και λίγες επευφημίες από το κοινό.

Just Stop Oil activists interrupt Sigourney Weaver performance in The Tempest

Η επιγραφή ήταν μια αναφορά στην πρόσφατη ανακοίνωση ότι το 2024 ήταν το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί παγκοσμίως και το πρώτο πλήρες έτος κατά το οποίο η μέση θερμοκρασία ξεπέρασε τον 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Just Stop Oil για το κλίμα: Ένα παγκόσμιο ναυάγιο που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε

Μέλος της Just Stop Oil δήλωσε: «Φοβάμαι για τα παιδιά μου, δεν μπορώ να τα οδηγήσω σε ένα μέλλον με ελλείψεις τροφίμων, απειλητικές για τη ζωή καταιγίδες και πολέμους για τους πόρους. Χρόνια γράφω σε βουλευτές, πηγαίνω σε πορείες και διδάσκω τους φοιτητές μου να είναι πιο βιώσιμοι, αλλά δεν έχουν δει την επείγουσα αλλαγή που χρειάζεται.

»Ο 1,5 βαθμός είναι ένα παγκόσμιο ναυάγιο που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, θανατηφόρες πλημμύρες στη Βαλένθια και εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς ρεύμα στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το Σαββατοκύριακο. Αυτό δεν είναι ένα μακρινό, μελλοντικό πρόβλημα. Χρειαζόμαστε μια παγκόσμια συνθήκη για να σταματήσουμε την καύση ορυκτών καυσίμων και μια παγκόσμια αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης».

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY